Spiraal taart met zijdentofu aubergine, courgette en wortel

2,9
Gemiddelde van 8 reviews
865 kcal
450 g groente
Spiraal taart met zijdentofu

Is dit geen plaatje! Vandaag een prachtige spiraal taart op het menu. De naam verwijst naar de groenten die je in spiraalvorm rangschikt. De bereidingstijd (en oventijd) is langer dan normaal, maar dat levert wel een pracht plaatje op. Let op: haal de aubergine uit de zak en bewaar op een donkere plek buiten de koelkast.

Bereiding (50 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een pan met water aan de kook.
  2. Snijd de aubergine en courgette in de lengte doormidden, leg het snijvlak op een plank en snijd (of schaaf) in de lengte lange dunne plakken ervan. Schil de wortel en snijd in lange, dunne plakken. Blancheer de aubergine- en wortelplakken 1-2 minuten in het kokende water. Giet af en laat heel goed uitlekken in een vergiet. Strooi wat zout en peper erover en zet opzij.
  3. Leg het deeg met het bakpapier in een taartvorm of springvorm en snijd eventueel de overstekende randen eraf. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Om te voorkomen dat de taartbodem te vochtig wordt, kun je wat paneermeel erover strooien. Schik de groenteplakken rechtop in de vorm. Begin aan de buitenkant en werk naar het midden van de vorm toe. Wissel daarbij aubergine, courgette en wortel af voor een mooi effect. Dit is een secuur werkje.
  4. Voor de vulling pureer je de zijdentofu, olijfolie extra vierge, mosterd, Italiaanse kruiden, zout en peper tot een gladde massa. Giet de vulling gelijkmatig over de groenten en beweeg de vorm stevig heen en weer zodat de vulling zich goed verspreidt tussen de groenten. Plaats de taart in het midden van de voorverwarmde oven en bak 20-25 minuten.
  5. Hak de cashewnoten en peterselie grof en strooi vlak voor het serveren over de spiraal taart.
TIP
Het is ook lekker om wat rozemarijn of tijm takjes in de taart te steken voordat hij de oven in gaat.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st AubergineHerkomst: Ecoveg
  • 1 st CourgetteHerkomst: Agrihand
  • 300 g WortelHerkomst: Udea
  • 1 st QuichedeegHerkomst: Donaustrudel
  • 200 g Zijden tofuHerkomst: Clearspring
  • 25 g CashewnotenHerkomst: IDorganics
  • 0.5 st Verse peterselieHerkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 1 el Olie
  • 1 tl Mosterd
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -16%
vegetablecounter
Groente+ 257%
vita-score
Vitaliteit+ 39%
co2-reduction-score
CO2eq -49%
water-reduction-score
Water -78%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
SpecialsLactosevrijVeganVegetarisch

Voedingswaarden

Per portie
Energie865 kcal
Koolhydraten80 g
Suiker24 g
Vet48 g
Verzadigd vet19 g
Eiwit23 g
Vezels13 g
Zout1.7 g
Allergenen informatie
Tarwe
Noten
Sojabonen
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Special +€ 1,30 p.p.
Flammkuchen met rauwe ham
703 kcal
300 g groente
Variatie,   Eiwitrijk,   Lekker snel,   Specials,   Seizoen,   Gezin
Special +€ 1,99 p.p.
Loaded jackfruit met tomatensalsa en tortillachips
665 kcal
270 g groente
Lactosevrij,   Vegan,   Specials,   Variatie,   Vegetarisch,   Glutenvrij,   Afvallen,   Seizoen
Special +€ 1,60 p.p.
Shakshuka met avocado, munt
747 kcal
350 g groente
Seizoen,   Eiwitrijk,   Gezin,   9 maanden,   Vegetarisch,   Variatie,   Lactosevrij,   Specials
Special +€ 1,99 p.p.
Spaghetti salade met ansjovis
662 kcal
240 g groente
Seizoen,   Specials,   Lactosevrij,   Lekker snel,   Variatie