Spruitjes met walnoten, gebakken aardappels en rundervinken

5,0
Gemiddelde van 1 review
773 kcal
230 g groente
Spruitjes met walnoten, gebakken aardappels
arrow down

Spruiten worden ook wel Brussels sprouts genoemd. Weet je waar deze naam vandaan komt? Door de jaren heen zijn er verschillende soorten spruitjes gekweekt. Pas in de 13e eeuw kwamen de Brusselse spruiten op de markt en deze zijn tot op de dag van vandaag het bekendst. Vandaar de naam "Brussels sprouts".

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was of schil de aardappels en snijd in kleine blokjes. Verhit olie in een bakpan en bak de aardappelblokjes in 25 minuten bruin en gaar. Schep of schud regelmatig om. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Verhit olie in een andere bakpan en bak de rundervinken rondom bruin. Temper het vuur en bak afgedekt in 15 minuten gaar. Draai de rundervinken regelmatig om en voeg eventueel een scheutje water toe.
  3. Breng intussen een pan met een klein laagje water aan de kook. Maak de spruitjes schoon, door de buitenste blaadjes en het stronkje te verwijderen. Halveer de spruitjes en kook ze in 6-8 minuten beetgaar. Giet het water af en laat ze uitstomen.
  4. Pel de knoflook. Verwarm de boter in een ruime pan en bak de spruitjes samen met de walnoten 2-3 minuten op een middelhoog vuur. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met balsamicoazijn, zout en peper.
  5. Serveer de gebakken aardappels met de spruitjes en rundervinken.
TIP
De spruitjes zijn ook erg lekker met een snuf nootmuskaat.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Aardappels, vastkokendHerkomst: E van de Vijver
  • 200 g RundervinkenHerkomst: Future Food Group
  • 500 g SpruitjesHerkomst: biosonn
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 25 g WalnotenHerkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 1 el Olie
  • 2 el Boter
  • 1 el Balsamicoazijn
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -8%
vegetablecounter
Groente+ 83%
vita-score
Vitaliteit+ 33%
co2-reduction-score
CO2eq+ 51%
water-reduction-score
Water -44%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VariatieGlutenvrijSeizoen9 maandenEiwitrijk

Voedingswaarden

Per portie
Energie773 kcal
Koolhydraten65 g
Suiker7 g
Vet41 g
Verzadigd vet13 g
Eiwit30 g
Vezels16 g
Zout1.6 g
Allergenen informatie
Rund
Lactose
Noten
Varken
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten