Surinaamse nasi met spekjes doperwten en seroendeng

4,1
Gemiddelde van 59 reviews
846 kcal
240 g groente
Surinaamse nasi met spekjes

Surinaamse nasi is vergeleken met zijn Chinese zusje donker van kleur en ook een stuk smaakvoller. Vandaag maak je de seroendeng zelf van pinda's en kokos, heerlijk knapperig en perfect voor het hele gezin.

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 12 minuten gaar. Giet het water af en laat de rijst afkoelen op een bord.
  2. Snijd intussen het spek nog kleiner en bak in een ruime bakpan op een middelhoog vuur krokant. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd klein. Was of schil de wortel en snijd klein. Voeg de prei en wortel toe en bak 3-4 minuten mee.
  3. Voeg dan de voorgekookte rijst en geraspte gember toe en bak op een hoog vuur, terwijl je regelmatig schud, nogmaals 3-4 minuten.
  4. Giet de doperwten af en voeg toe aan de pan. Breng op smaak met ketjap, zout en (chili)peper en schep alles goed door. Houd warm terwijl je de seroendeng klaarmaakt.
  5. Hak de pinda's en kokos grof. Bak deze samen in een droge bakpan lichtbruin. Voeg op het laatste moment de kerriepoeder, zout en peper toe en schud om. Serveer de seroendeng bij de Surinaamse nasi.
TIP
Lekker met wat sambal oelek.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g Witte rijstHerkomst: IDorganics
  • 100 g SpekblokjesHerkomst: Le Bon
  • 1 st PreiHerkomst: Heerlijke oogst
  • 200 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 1 tl Gember (verse)Herkomst: Fairtrasa
  • 200 g DoperwtenHerkomst: Your Organic Nature
  • 25 g Pinda's ongezoutenHerkomst: IDorganics
  • 25 g KokoschipsHerkomst: Your Organic Nature
Zelf toevoegen
  • 2 el Bakolie
  • 2 el Ketjap
  • 2 tl Kerriepoeder
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -3%
vegetablecounter
Groente+ 90%
vita-score
Vitaliteit+ 26%
co2-reduction-score
CO2eq -55%
water-reduction-score
Water+ 34%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
SeizoenLactosevrijGezinGlutenvrijVariatieLekker snel

Voedingswaarden

Per portie
Energie846 kcal
Koolhydraten84 g
Suiker16 g
Vet45 g
Verzadigd vet15 g
Eiwit22 g
Vezels10 g
Zout2.4 g
Allergenen informatie
Pinda's
Varken
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Flammkuchen met gekleurde tomaatjes
699 kcal
250 g groente
Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Variatie,   Vegetarisch,   Eiwitrijk,   Lekker snel
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 1,70 p.p.
Gnocchi met mini mozzarella
709 kcal
250 g groente
Specials,   Variatie,   Seizoen,   Lekker snel,   Gezin,   Vegetarisch,   9 maanden
Special +€ 4,00 p.p.
Biefstuk tagliata met Parmezaan
724 kcal
280 g groente
Variatie,   Specials,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Seizoen,   Gezin