Sushi met avocado komkommer, wortel en rode biet
Nog geen reviews
665 kcal
400 g groente
Sushi is geweldig. Je kunt er eindeloos mee variëren en ohh wat ziet het er heerlijk en mooi uit. Denk aan avocado, bietjes en wortel in combinatie met plakkerige rijst voor de vulling. Maak een rolletje extra, en neem deze de volgende dag mee naar je werk, want sushi als lunch is echt een feest! Tip: haal de avocado uit de zak en laat verder rijpen op je fruitschaal.
Bereiding (45 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een flinke snuf zout (of bouillon) aan de kook. Spoel de risotto in een zeef onder de kraan en kook in circa 25-30 minuten gaar. Giet het water af en meng de risotto met de (rijst)azijn. Zet afgedekt opzij.
- Schil de biet en wortel en rasp of snijd fijn. Schil de avocado, verwijder de pit en snijd in lange, dunne stroken. Halveer de komkommer, verwijder de zaadlijst en snijd in lange smalle stroken. Rooster de sesamzaadjes lichtbruin in een droge bakpan.
- Leg de norivellen op een houten plank (of gebruik een sushi matje). Smeer de plakkerige risottorijst erover uit zodat 2/3 van je norivellen zijn bedekt. Beleg de rijst met de groenten en bestrooi met de sesamzaadjes. Maak het uiteinde van de norivellen nat en rol de sushirollen stevig op (laat eventueel afkoelen in de koelkast).
- Rasp de rode peper boven de sojasaus (of tamari). Pel de knoflook, pers erboven uit en roer alles goed door elkaar. Snijd de rollen met een scherp mes in stukken van circa 2 cm en serveer de pittige dipsaus erbij.
- Heb je nog ingrediënten over? Maak dan een sushibowl of een salade van de overgebleven groenten voor naast de sushi.
TIP
Het dipsausje is ook erg lekker met limoensap.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 200 g RisottoHerkomst: IDorganics
- 200 g Rode bietHerkomst: Biobeta
- 200 g WortelHerkomst: Greenorganics
- 1 st AvocadoHerkomst: Axarquia Tropicals
- 1 st Komkommer
- 15 g SesamzaadjesHerkomst: Do-it
- 4 st NorivellenHerkomst: Terra Sana - GESANEERD
- 0.5 st Rode peperHerkomst: Ecopark
- 1 st KnoflookHerkomst: Proaco
- 2 el (Rijst)azijn
- 2 el Sojasaus (of tamari)
- snufje Zout en (chili)peper
Meet hoe goed je eet
True price -10%
Groente+ 217%
Vitaliteit+ 43%
CO2eq -63%
Water -10%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Gezin, Lactosevrij, Variatie, Vegetarisch, Glutenvrij, Vegan, 9 maanden, Specials
Voedingswaarden
Per portieEnergie665 kcal
Koolhydraten96 g
Suiker11 g
Vet21 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit18 g
Vezels14 g
Zout1.5 g
Allergenen informatie
Sojabonen
Sesamzaad