Tabouleh is een salade uit de Libanese keuken. Het hoofdingrediënt is bulgur, op smaak gebracht met verse kruiden. Vandaag eten we een koolhydraatarme tabouleh met als basis bloemkoolrijst. Omdat de bloemkool al is geraspt staat dit gerecht lekker snel op tafel. Daarnaast eet je ongemerkt lekker veel groente!
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Was de komkommer en tomaat en snijd in hele kleine blokjes. Hak de munt heel fijn (bewaar wat voor de garnering). Doe de linzen in een zeef en spoel goed af onder de kraan.
- Maak een dressing door olijfolie extra vierge met citroensap, zout en (chili)peper los te kloppen. Meng de dressing met de tomaat, komkommer en munt in een grote kom. Laat de smaken even intrekken.
- Verwarm olie in een bakpan op een middelhoog vuur en bak de bloemkoolrijst in circa 5 minuten gaar en lichtbruin. Zet vervolgens opzij.
- Schil de grapefruit en verwijder de vliesjes zodat je enkel het vruchtvlees overhoudt. Snijd deze in kleine stukjes of reepjes. Hak de hazelnoten grof (Heb je een glutenallergie? Spoel de hazelnoten dan eerst onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen).
- Hussel de bloemkoolrijst en linzen door de groenten. Garneer met de munt, hazelnoten en grapefruit.
TIP
Ook erg lekker met andere verse kruiden zoals peterselie en koriander.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Komkommer
- 1 st RomatomaatHerkomst: Solid
- 5 g Verse muntHerkomst: Herbio
- 400 g LinzenHerkomst: Luna e Terra
- 400 g BloemkoolrijstHerkomst: proef
- 1 st GrapefruitHerkomst: Befair
- 25 g HazelnotenHerkomst: IDorganics
- 2 el Olijfolie extra vierge
- 1 el Citroensap
- 1 el Bakolie
- snufje Zout en (chili)peper
Meet hoe goed je eet
True price -114%
Groente -100%
Vitaliteit+ 57%
CO2eq+ 60%
Water+ 644%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Glutenvrij, Koolhydraatbewust, Lactosevrij, Ketogeen, Afvallen
Voedingswaarden
Per portieEnergie513 kcal
Koolhydraten45 g
Suiker16 g
Vet24 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit19 g
Vezels16 g
Zout0.4 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Noten