Traybake met najaarsgroenten kabeljauw en yoghurt-dillesaus

4,3
Gemiddelde van 12 reviews
718 kcal
390 g groente
Traybake met najaarsgroenten

Deze traybake is super makkelijk en o zo lekker. Je schuift de krieltjes en de groenten in de oven en hij doet al het werk. Ondertussen alleen even de vis bakken en een heerlijk yoghurt-dillesausje maken en je bent klaar! Niet zo'n spruitjesfan? Door de spruitjes te roosteren zijn ze heerlijk krokant.

Bereiding (45 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Was de krieltjes en snijd doormidden. Was of schil de aardpeer en snijd in stukken. Spreid de krieltjes en aardpeer uit over de bakplaat, besprenkel met olie en breng op smaak met zout en peper. Bak alvast 15 minuten in het midden van de oven.
  2. Pel ondertussen de ui en snijd in partjes. Maak de spruitjes schoon en snijd doormidden. Haal de bakplaat na 15 minuten uit de oven, schep de krieltjes en aardpeer om en schuif naar de zijkant. Verdeel de ui, spruitjes en pompoen ernaast. Besprenkel met olie en breng op smaak met zout en peper. Bak nog 15 minuten in de oven. Zet eventueel de laatste minuten de ovengrillstand aan.
  3. Verhit olie (of verwarm boter als je dat lekkerder vindt) in een kleine bakpan. Kruid de kabeljauw met zout en peper en bak in 8-10 minuten gaar.
  4. Pel de knoflook en hak de dille grof. Klop de yoghurt met olijfolie extra vierge los in een kommetje, pers de knoflook erboven uit en meng de helft van de dille erdoor. Breng verder op smaak met zout en peper.
  5. Serveer de kabeljauw met de overgebleven dille en schep de krieltjes en groenten ernaast. Lekker met de yoghurt-dillesaus.
TIP
Wil je helemaal geen pannen gebruiken? Je kunt de kabeljauw ook de laatste 8 minuten meebakken in de oven.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g KrieltjesHerkomst: Potato next
  • 300 g AardpeerHerkomst: Arenosa
  • 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 200 g SpruitjesHerkomst: biosonn
  • 200 g Pompoen, gesnedenHerkomst: Proef
  • 200 g KabeljauwfiletHerkomst: fish and more
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 0.5 st Verse dilleHerkomst: Herbio
  • 75 ml YoghurtHerkomst: Pur Natur
Zelf toevoegen
  • 3 el Olie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -28%
vegetablecounter
Groente+ 210%
vita-score
Vitaliteit+ 59%
co2-reduction-score
CO2eq -49%
water-reduction-score
Water -85%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenGezinSpecialsEiwitrijkVariatieSeizoenGlutenvrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie718 kcal
Koolhydraten88 g
Suiker8 g
Vet26 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit32 g
Vezels17 g
Zout0.2 g
Allergenen informatie
Vis
Lactose
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten