Udon noodles met broccoli, paprika en een omeletje

4,2
Gemiddelde van 35 reviews
714 kcal
400 g groente
Udon noodles met broccoli, paprika

Vandaag een makkelijk maar o zo lekker recept met udon noodles, lekker veel groenten en knapperige taugé. Taugé is momenteel verreweg de bekendste kiem, vooral bekend uit de Chinees/Indische keuken. Verse taugé heeft een knapperige en frisse smaak en zit bomvol vitamines, mineralen enzymen en proteïnen.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met een klein laagje water aan de kook. Was de broccoli, snijd in roosjes en de stronk in plakjes. Kook of stoom in 5 minuten beetgaar, giet het water af en laat even uitdampen.
  2. Pel intussen de ui en snijd in partjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Was of schil de wortel en snijd in kleine blokjes. Verhit olie in een wok of grote bakpan en roerbak de groenten op een middelhoog vuur beetgaar in 10-12 minuten. Bak aan het eind de voorgegaarde broccoli kort mee. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met zout en peper.
  3. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de udon-noodles in 10-12 minuten gaar. Spoel de noodles daarna af met koud water en laat goed uitlekken.
  4. Was de taugé in een zeef onder de kraan en blancheer door kokend water erover te gieten (bv. het kookvocht van de noodles). Doe de taugé en noodles in de pan bij de groenten en schep goed door elkaar. Proef en breng op smaak met ketjap of sojasaus, sambal, zout en peper.
  5. Verhit olie in een bakpan en bak per persoon een omelet (of een spiegelei met dooier) en breng op smaak met zout en (chili)peper. Serveer de noodles met de groenten en omelet.
TIP
Ook erg lekker met kroepoek of gefrituurde uitjes.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st BroccoliHerkomst: Bruinsma
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 200 g PuntpaprikaHerkomst: Lukassen
  • 200 g WortelHerkomst: Udea
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 170 g Udon noodlesHerkomst: Miefabriek
  • 0.5 bakje TaugéHerkomst: Van der Plas
  • 4 st EiHerkomst: 't paradijs
  • 1 tl Sambal vega trassieHerkomst: On off spices
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 2 el Ketjap of sojasaus
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -10%
vegetablecounter
Groente+ 217%
vita-score
Vitaliteit+ 24%
co2-reduction-score
CO2eq -67%
water-reduction-score
Water -72%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
EiwitrijkLactosevrijSeizoenVegetarischGezinVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie714 kcal
Koolhydraten76 g
Suiker16 g
Vet28 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit34 g
Vezels12 g
Zout0.7 g
Allergenen informatie
Gluten
Tarwe
Ei
Peulvruchten
Paprika
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Special +€ 1,30 p.p.
Flammkuchen met rauwe ham
703 kcal
300 g groente
Variatie,   Eiwitrijk,   Lekker snel,   Specials,   Seizoen,   Gezin
Pasta met andijvie-roomsaus
595 kcal
250 g groente
Variatie,   9 maanden,   Lekker snel,   Eiwitrijk,   Afvallen
Pasta pastrami met zachte mosterdsaus
865 kcal
210 g groente
Seizoen,   Variatie,   Lekker snel,   Eiwitrijk,   Gezin