Vegan broccoli quiche met wortel
Nog geen reviews
753 kcal
440 g groente
Quiche komt oorspronkelijk uit de Franse regio Lotharingen. Eigenlijk is quiche de Franse naam voor het originele Duitse woord ‘kuchen’, wat koek/taart betekent. Vandaag maken we een vegan quiche op basis van tofu. Verder kun je naar hartenlust variëren met groenten, verse kruiden en specerijen. Het gerecht duurt wat langer dan normaal, maar zodra de quiche in de oven staat heb jij je handen vrij om wat anders te doen.
Bereiding (45 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg bakpapier op de bodem van een springvorm en vet de randen in. Bekleed de springvorm met het bladerdeeg. Prik met een vorm wat gaatjes in het deeg (strooi eventueel wat paneermeel over de deegbodem).
- Pel en snipper de ui en knoflook. Was (of schil) de wortel en snijd in dunne plakjes of kleine blokjes. Was de broccoli, snijd in kleine roosjes en de stronk in stukken. Schil en rasp de kurkuma (let op, kurkuma geeft erg af aan je handen).
- Verhit olie in een bakpan. Bak de ui, wortel, broccoli en de helft van de knoflook 10 minuten op een middelhoog vuur (voeg eventueel een scheutje water toe tegen aanbranden). Breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout.
- Doe de tofu, mosterd, kurkuma en de overige knoflook in een keukenmachine. Blend dit totdat er een gladde saus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel een scheutje water toe.
- Schenk het tofu mengsel in een ruime kom. Schep de gebakken groenten erdoor en giet alles in het bakblik. Was de tomaat, snijd in dunne plakjes en leg de plakjes erboven op.
- Bak de quiche circa 20 minuten onderin de voorverwarmde oven totdat de quiche goudbruin kleurt en stevig aanvoelt.
TIP
Lekker met edelgistvlokken voor een 'kaasachtige' smaak.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st BladerdeegHerkomst: Donaustrudel
- 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
- 2 st Knoflookteen
- 200 g WortelHerkomst: Greenorganics
- 1 st BroccoliHerkomst: Lexportia
- 2 tl Kurkuma, raspHerkomst: La Grama
- 200 g Tofu naturelHerkomst: Taifun
- 2 st RomatomaatHerkomst: Solid
- 1 el Bakolie
- 2 tl Paprikapoeder
- 2 g Mosterd
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -9%
Groente+ 249%
Vitaliteit+ 26%
CO2eq -48%
Water -79%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegan, Lactosevrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie753 kcal
Koolhydraten85 g
Suiker16 g
Vet26 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit35 g
Vezels17 g
Zout1.4 g
Allergenen informatie
Paprika
Mosterd
Gluten
Tarwe
Sojabonen