Curry met raapstelen en bloemkoolrijst ! Weinig koolhydraten
3,9
561 kcal
370 g groente
KOOLHYDRAATBEWUST Raapstelen is het jonge loof van de meiknollen. De raapsteel is een typische lente groente die vanaf begin februari geoogst kan worden. Ze zijn heel veelzijdig en kunnen op veel verschillende manieren worden bereid. Vandaag bakken we de raapstelen in de curry maar je kunt ze ook rauw eten met een salade. De licht pittige smaak van raapstelen doet denken aan die van mosterd of rucola.
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel en snipper de ui. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Was de tomaat en snijd klein.
- Verhit olie in een wok of bakpan en roerbak de ui en champignons 4-5 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de gele currypasta en tomaten toe en bak mee. Doe de kokosroom, een beetje water en kikkererwten erbij en breng de curry aan de kook. Temper het vuur en laat 5 minuten afgedekt sudderen.
- Was de raapstelen in een zeef onder de kraan, verwijder eventueel de worteltjes en snijd kleiner. Voeg toe aan de curry en verwarm 3-4 minuten mee.
- Verhit intussen olie in een ander bakpan en roerbak de bloemkoolrijst enkele minuten. Kruid met zout en peper en serveer met een flinke schep van de curry.
TIP
Je kunt de bloemkoolrijst ook in de curry garen.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st UiHerkomst: TVA Organics
- 200 g ChampignonsHerkomst: paddenstoelenrijk
- 2 st TomaatHerkomst: Solid
- 25 g Gele currypastaHerkomst: Onoff Spices
- 370 g Kikkererwten Herkomst: Machandel
- 160 ml Thaise kokosroomHerkomst: On off spices
- 1 bosje RaapstelenHerkomst: Aurora
- 200 g BloemkoolrijstHerkomst: proef 600 g
- 2 el Olie
- snufje Zout en (chili)peper
Meet hoe goed je eet
True price -68%
Groente+ 194%
Vitaliteit+ 14%
CO2eq+ 28%
Water+ 523%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Koolhydraatbewust, Afvallen
Voedingswaarden
Per portieEnergie561 kcal
Koolhydraten35 g
Suiker10 g
Vet35 g
Verzadigd vet19 g
Eiwit18 g
Vezels15 g
Zout1.9 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Koriander