Curry met spinazie en rijst met champignons en kikkererwten
4,1
731 kcal
270 g groente
Deze curry zit boordevol groenten en vezels en zorgt dus lang voor een vol gevoel. We bereiden de curry met spinazie, ui, champignons, tomaat en kikkererwten. Kikkererwten zijn kleine, ronde erwtjes met een lichtbruine kleur. De smaak is mild, licht zoet en een beetje nootachtig.
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 20-25 minuten gaar. Zet de rijst afgedekt opzij.
- Pel en snipper de ui. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Was de tomaat en snijd klein.
- Verhit olie in een wok of bakpan en roerbak de ui en champignons 4-5 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de gele currypasta en tomaten toe en bak mee. Doe de kokosmelk en kikkererwten erbij en breng de curry aan de kook. Temper het vuur en laat 5 minuten afgedekt sudderen.
- Was de spinazie in een zeef onder de kraan en snijd kleiner. Voeg toe aan de curry en verwarm 3-4 minuten mee. Voeg naar smaak nog wat zout en peper toe en serveer samen met de rijst.
TIP
De curry kan ook prima als lunch gegeten worden de volgende dag.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 150 g Volkoren basmatirijstHerkomst: IDorganics
- 1 st UiHerkomst: TVA Organics
- 200 g ChampignonsHerkomst: paddenstoelenrijk
- 200 g TrostomatenHerkomst: Solid
- 25 g Gele currypastaHerkomst: Onoff Spices
- 200 g Kikkererwten Herkomst: Machandel
- 200 ml Kokosmelk Herkomst: Amaizin
- 200 g SpinazieHerkomst: Biogarden
- 2 el Olie
- snufje Zout en (chili)peper
Meet hoe goed je eet
True price -36%
Groente+ 114%
Vitaliteit+ 49%
CO2eq -48%
Water+ 172%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Glutenvrij, Vegetarisch, Vegan, Lactosevrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie731 kcal
Koolhydraten77 g
Suiker8 g
Vet36 g
Verzadigd vet19 g
Eiwit17 g
Vezels12 g
Zout2.1 g
Allergenen informatie
Koriander
Peulvruchten