Vegan schnitzel met frieten en geroosterde bietjes

Nog geen reviews
747 kcal
0 g groente
Vegan schnitzel met frieten
arrow down

Onze kleurrijke bieten worden geteeld bij landgoedbedrijf 'De Koekoek' in Drimmelen. Met oog voor de natuur telen zij verschillende niet alledaagse groenten, waaronder deze gekleurde bieten. Op het bedrijf proberen ze de kringloop zoveel mogelijk rond te maken. De mest van de varkens en koeien wordt gebruikt als voeding voor de akkerbouwproducten.

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Was de aardappels en snijd in dunne frieten. Schil de bieten en snijd klein. Rits de tijmblaadjes van de steeltjes.
  3. Spreid de aardappels en de bieten uit over de bakplaat en besprenkel met wat olijfolie. Breng op smaak met de tijm, zout en peper en plaats voor 25-30 minuten boven in de oven tot de frieten goudbruin zijn. Zet eventueel de laatste minuut de grillstand aan.
  4. Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui 2 minuten. Bak de vegan schnitzels mee en bak aan weerszijden bruin en gaar.
  5. Serveer de schnitzels met de aardappelfrietjes en de geroosterde bieten.
TIP
De bietjes zijn ook erg lekker met rozemarijn.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Aardappels, vastHerkomst: waog
  • 500 g BietenmixHerkomst: lepelaar
  • 5 g Verse tijmHerkomst: Herbio
  • 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 2 st Vegan schnitzelHerkomst: wheaty
Zelf toevoegen
  • 1 el Olijfolie
  • 2 el Bakolie
  • snufje Peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit
co2-reduction-score
CO2eq
water-reduction-score
Water
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
EiwitrijkLactosevrijVegetarischVegan

Voedingswaarden

Per portie
Energie747 kcal
Koolhydraten76 g
Suiker23 g
Vet31 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit32 g
Vezels19 g
Zout2.1 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Gluten
Tarwe

Vergelijkbare recepten