Risotto met venkel, warmgerookte zalm en pijnboompitten

4,4
Gemiddelde van 9 reviews
721 kcal
340 g groente
Risotto met venkel, warmgerookte zalm

Risotto is een rijstgerecht uit het noorden van Italië. De rijstkorrels kunnen meer dan vier maal hun gewicht in vocht opnemen, zonder van vorm te veranderen of kapot te koken. Is je risotto klaar en heb je nog wat tijd over? Zet dan afgedekt even opzij en laat de smaken goed intrekken. De risotto wordt hierdoor nog lekkerder.

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel de ui en snijd in partjes. Pel en snipper de knoflook. Bereid de bouillon.
  2. Verwarm olie (of boter) in een braadpan met een dikke bodem en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Spoel de risotto in een zeef onder de kraan en bak 2 minuten mee tot de korrels glazig worden. Schenk een deel van de bouillon erbij, roer regelmatig en laat de risotto de bouillon opnemen. Herhaal dit totdat al de bouillon is opgenomen en de risotto beetgaar is. Dit duurt ongeveer 25 minuten.
  3. Rooster de pijnboompitten in een droge bakpan goudbruin. Schep uit de pan en leg opzij voor later.
  4. Verwijder het groen en de onderkant van de venkel en snijd in dunne plakken. Verhit olie (of verwarm boter) in dezelfde bakpan en bak de venkelplakken op een hoog vuur aan. Temper dan het vuur en laat afgedekt zachtjes garen. Voeg eventueel een scheutje water of een klontje boter toe.
  5. Snijd de dille klein. Neem de pan van het vuur en schep de boter en dille door de risotto. Was de citroen en rasp de schil erboven. Breng de risotto op smaak met citroensap, zout en peper. Verdeel de zalm en pijnboompitten erover en laat afgedekt nog enkele minuten garen. Serveer de risotto met de gebakken venkel.
TIP
Je kunt de kleingesneden venkel ook halverwege toe voegen aan de pan met risotto en rustig mee laten garen.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 150 g RisottoHerkomst: IDorganics
  • 25 g PijnboompitjesHerkomst: IDorganics
  • 2 st VenkelHerkomst: Heerlijke Oogst
  • 0.5 st Verse dilleHerkomst: Herbio
  • 0.5 st CitroenHerkomst: Campisi
  • 100 g Warm gerookte zalmsnippersHerkomst: Marqt
Zelf toevoegen
  • 500 ml Bouillon
  • 2 el Olie
  • 1 el Boter
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -18%
vegetablecounter
Groente+ 170%
vita-score
Vitaliteit+ 47%
co2-reduction-score
CO2eq -59%
water-reduction-score
Water -56%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
LactosevrijGlutenvrijGezinSpecialsVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie721 kcal
Koolhydraten73 g
Suiker11 g
Vet34 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit26 g
Vezels11 g
Zout2.9 g
Allergenen informatie
Vis
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Buddha bowl met gekruide pompoen
664 kcal
450 g groente
Seizoen,   Vegan,   Variatie,   Vegetarisch,   Glutenvrij,   9 maanden,   Afvallen,   Lactosevrij
Fajita wraps met portabella
590 kcal
250 g groente
9 maanden,   Lactosevrij,   Gezin,   Lekker snel,   Vegan,   Variatie,   Vegetarisch,   Afvallen
Bulgur met (vegan) gehaktsaus
627 kcal
200 g groente
Vegetarisch,   Lekker snel,   Seizoen,   Afvallen,   Vegan,   Lactosevrij
Creamy maïs ramen
776 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Gezin,   Lekker snel,   Variatie,   Vegetarisch,   9 maanden,   Eiwitrijk
Hamburgers met gesmoorde groene kool
845 kcal
300 g groente
Eiwitrijk,   9 maanden,   Gezin,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Variatie,   Seizoen