Warme quinoabowl met tonijn geroosterde bietjes en avocadodressing
4,2
784 kcal
330 g groente
Verwarm je aan een heerlijke voedzame bowl met uitgesproken smaken die bijzonder goed bij elkaar passen. De lichtkrokante quinoa, met de zachte avocadodressing en de aardse geroosterde bietjes. Gemaakt in een handomdraai, ook heerlijk als lunch.
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 220 ºC. Zorg dat de oven goed heet is. Schil de bietjes en de ui, snijd alles in partjes en doe in een ovenschaal of braadslee. Meng met olijfolie, peper en zout en zet 20 minuten in de oven. Besprenkel daarna met balsamicoazijn.
- Breng intussen een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook voor de quinoa, zorg ervoor dat je 2 keer zoveel water aan de kook brengt dan de hoeveelheid quinoa zelf. Was de quinoa in een zeef onder de kraan en kook 10 minuten. Giet het water af en laat even uitdampen.
- Laat de tonijn uitlekken in een zeef. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Snijd de helft in plakjes. Voor de dressing prak / pureer je de andere helft van de avocado helemaal fijn. Roer de citroensap en mayonaise erdoor en kruid met zout en peper.
- Spoel de rucola in een zeef onder de kraan, laat goed uitlekken en snijd kleiner. Hussel de rucola en de quinoa door elkaar en top af met de geroosterde bietjes, ui, tonijn, avocado plakjes en avocado-dressing.
TIP
Je kunt ook de citroenschil raspen en door het gerecht scheppen.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 400 g BietenmixHerkomst: lepelaar
- 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
- 150 g QuinoaHerkomst: Greenfood50
- 160 g Tonijn in waterHerkomst: Fish Tales
- 1 st AvocadoHerkomst: Eosta
- 0.5 st Citroen, sapHerkomst: Campisi
- 50 g RucolaHerkomst: Amicobio
- 2 el Olie
- 2 el Balsamicoazijn
- 1 el Mayonaise
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -36%
Groente+ 162%
Vitaliteit+ 79%
CO2eq -59%
Water -61%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Glutenvrij, Variatie, Eiwitrijk, Lactosevrij, Seizoen
Voedingswaarden
Per portieEnergie784 kcal
Koolhydraten60 g
Suiker20 g
Vet40 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit35 g
Vezels16 g
Zout1 g
Allergenen informatie
Vis