Waterkers stamppot van zoete aardappel en chipolata worstjes
4,0
745 kcal
290 g groente
In deze stamppot is de vrij onbekende bladgroente waterkers verwerkt. De smaak van waterkers is licht pittig en kruidig. Meestal wordt waterkers door een salade verwerkt, maar het is ook lekker in soep, rauw in de stamppot of als een salsa met vlees. Onze biologische waterkers wordt geleverd door Klispoel: de enige waterkerskwekerij in Nederland.
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappel en zoete aardappel, snijd klein en kook in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af en vang een beetje kookvocht op.
- Pel intussen de ui en snijd in halve ringen. Verhit olie (en boter) in een bakpan en karamelliseer de ui op een laag vuur (circa 10-15 minuten). Was de waterkers grondig in een vergiet onder de kraan en laat goed uitlekken. Verwijder de harde steeltjes, snijd deze kleiner en bak de steeltjes met de ui mee. De rest van de waterkers gebruiken we later.
- Verhit olie in een andere bakpan en bak de chipolata worstjes rondom lichtbruin en gaar (circa 8 minuten).
- Stamp de aardappels en zoete aardappel met wat kookvocht (of warme melk en boter) tot een smeuïge puree. Snijd de waterkers kleiner en schep door de puree. Proef en breng eventueel op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
- Serveer de waterkers stamppot met de gekaramelliseerde ui en de chipolata worstjes.
TIP
Zet de stamppot even opzij, zodat de waterkers een beetje slinkt. Een beetje mosterd is ook heerlijk! Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 400 g Aardappels, kruimigHerkomst: E van de Vijver
- 400 g Zoete aardappelHerkomst: Solid
- 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
- 200 g RunderchipolataHerkomst: Future Food Group
- 100 g WaterkersHerkomst: Klispoel
- 2 el Bakolie
- 1 tl Nootmuskaat
- 1 el Boter
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price+ 11%
Groente+ 130%
Vitaliteit+ 12%
CO2eq -35%
Water -12%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lactosevrij, Gezin, Variatie, Seizoen, Eiwitrijk, Glutenvrij, 9 maanden
Voedingswaarden
Per portieEnergie745 kcal
Koolhydraten86 g
Suiker18 g
Vet29 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit28 g
Vezels11 g
Zout1.6 g
Allergenen informatie
Varken
Rund
Koriander