Wentelteefjes met kwark
Nog geen reviews
425 kcal
0 g groente
Wentelteefjes! Wie kent ze niet? Dit is een ideaal recept om oud brood op te maken. Wij gebruiken voor dit recept stevig desembrood van Van Menno. Menno is een klassieke bakker uit IJsselstein. Hij bakt zijn brood direct op de stenen vloer van de oven. Er wordt geen gist en broodverbeteraar gebruikt. Door het desem ontwikkelt er op natuurlijke wijze veel aroma in het brood en dat proef je zeker!
Bereiding (15 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Bak het brood volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd per persoon 2 plakken brood af.
- Klop de eieren, melk en kaneelpoeder los in een kom en schenk in een soepbord of ruime schaal. Snijd de broodplakken doormidden of in vieren en leg ze in het mengsel tot ze goed zijn doordrenkt.
- Verhit olie in een bakpan en bak de wentelteefjes op een middelhoog vuur bruin en knapperig. Draai halverwege om.
- Serveer de wentelteefjes met yoghurt en een beetje (ahorn)siroop.
TIP
Top af met seizoensfruit.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st EierenHerkomst: 't paradijs
- 100 ml Halfvolle melkHerkomst: Weerribben Zuivel
- 0.5 tl KaneelpoederHerkomst: Het Blauwe Huis
- 0.5 st DesembroodHerkomst: Handgemaakt brood
- 200 ml Griekse yoghurtHerkomst: Weerribben Zuivel
- 1 el (Ahorn)siroop
- 1 el Olie of boter
Meet hoe goed je eet
True price+ 10%
Groente -100%
Vitaliteit+ 6%
CO2eq -27%
Water -46%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Eiwitrijk, Gezin, Vegetarisch, Variatie
Voedingswaarden
Per portieEnergie425 kcal
Koolhydraten35 g
Suiker10 g
Vet22 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit18 g
Vezels4 g
Zout1 g
Allergenen informatie
Melk
Gluten
Tarwe
Ei
Lactose