Wiener schnitzel met frietjes en geroosterde biet

Nog geen reviews
718 kcal
280 g groente
Wiener schnitzel
arrow down

Een schnitzel is een plat stuk gepaneerd vlees. Traditioneel wordt een schnitzel gemaakt van mager kalfsvlees. Een varkensschnitzel heet soms 'Schnitzel Wiener Art' om aan te geven dat het een variant is. De paneerlaag zorgt ervoor dat het vlees vanbinnen lekker sappig blijft en aan de buitenkant een krokant korstje krijgt. De wienerschnitzel komt gek genoeg niet uit Wenen maar uit Italië, daar hebben de Weners dit gerecht overgenomen.

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Was de aardappels en snijd in dunne frieten. Schil de bieten en snijd klein. Spreid de aardappels en de bieten uit over de bakplaat en besprenkel met olie. Breng op smaak met de tijm, zout en peper en rooster 25-30 minuten boven in de oven tot de frieten goudbruin zijn. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
  3. Dep het vlees droog. Verpak het varkensfiletlapje in vershoudfolie en sla voorzichtig plat met een vleeshamer of rol plat met een deegroller.
  4. Breek het ei boven een ruim bord en roer het los. Strooi op een ander bord het paneermeel. Kruid het varkensfiletlapje met zout en peper en bestrooi met meel. Wentel het varkensfiletlapje vervolgens door het ei en daarna door het paneermeel (heb je geen ei in huis dan blijft het paneermeel ook plakken als het vlees enigszins vochtig is).
  5. Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit olie in een bakpan en bak de ui samen met de schnitzels op een middelhoog vuur. Bak de schnitzels aan weerszijden bruin en krokant (5-8 minuten). Let op dat de paneerlaag niet aanbrandt.
  6. Serveer de schnitzels direct met de aardappelfrieten en geroosterde bietjes.
TIP
Heb je geen ei in huis? Maak dan een papje van bloem en water of melk en wentel het vlees erin voordat je het paneert.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Aardappels, vastkokendHerkomst: E van de Vijver
  • 500 g BietenmixHerkomst: lepelaar
  • 200 g VarkensfiletlapjeHerkomst: Future Food Group
  • 4 g Paneermeel Herkomst: Joannusmolen
  • 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
Zelf toevoegen
  • 3 el Olie
  • 2 tl Tijm
  • 0.5 st Ei
  • 1 el Meel
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -40%
vegetablecounter
Groente+ 122%
vita-score
Vitaliteit+ 27%
co2-reduction-score
CO2eq+ 164%
water-reduction-score
Water+ 156%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
LactosevrijEiwitrijk9 maandenSeizoenGezinVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie718 kcal
Koolhydraten82 g
Suiker22 g
Vet22 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit39 g
Vezels15 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Ei
Tarwe
Varken
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten