Winterse poké bowl met bietjes met boerenkool, avocado en omeletreepjes

4,8
Gemiddelde van 17 reviews
778 kcal
400 g groente
Winterse poké bowl met bietjes

Er zijn enorm veel lekkere en vegetarische variaties op de traditionele poké bowl met vis. Vandaag maken we een kleurrijk feestje in een kommetje met rijst, overheerlijke wintergroenten en omeletreepjes. Let op: haal de avocado uit de zak en leg op je fruitschaal.

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 20-25 minuten gaar. Giet het water af en zet afgedekt opzij.
  2. Was de boerenkool, verwijder de harde nerven en snijd het blad klein. Was of schil de regenboogpeen en snijd in dunne reepjes (of plakjes). Verhit olie of boter in een brede bakpan en bak de regenboogpeen 5 minuten. Voeg de boerenkool toe aan de pan en bak nog 10 minuten mee.
  3. Kluts de eieren in een kommetje en breng op smaak met zout en peper. Verhit olie in een bakpan en bak de omelet op een laag vuur gaar. Rol de omelet op en snijd in 'linten'.
  4. Meng in een kommetje de mayonaise (of yoghurt), limoensap, sojasaus, peper en een scheutje water en klop tot een dressing.
  5. Laat de rode bieten uitlekken en snijd in blokjes of plakjes. Verwijder de schil van de avocado en de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes of plakjes. Meng in een kommetje de rode bieten met de avocado en voeg de helft van de sesamzaadjes toe. Schep de rijst in diepe kommen of borden en schik de groenten, avocado, rode biet en de omeletreepjes naast elkaar. Garneer met de gesneden bosui en sesamzaadjes en druppel de dressing eroverheen.
TIP
Het is ook lekker om de sesamzaadjes te roosteren in een droge bakpan. Of de boerenkool lekker 'crispy' te bakken in de oven.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g Volkoren basmatirijstHerkomst: IDorganics
  • 200 g BoerenkoolHerkomst: De Eerste
  • 250 g RegenboogpeenHerkomst: Bioromeo
  • 2 st EierenHerkomst: 't paradijs
  • 0.5 st Limoen, sapHerkomst: Fair trasa
  • 250 g Rode bieten, gekooktHerkomst: Puur NL
  • 1 st AvocadoHerkomst: Eosta
  • 0.5 bosje BosuiHerkomst: Bio Brothers
  • 25 g SesamzaadjesHerkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie of boter
  • 2 el Mayonaise (of yoghurt)
  • 2 el Sojasaus
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -49%
vegetablecounter
Groente+ 217%
vita-score
Vitaliteit+ 92%
co2-reduction-score
CO2eq -63%
water-reduction-score
Water+ 99%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenLactosevrijSeizoenLekker snelVariatieVegetarischGlutenvrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie778 kcal
Koolhydraten78 g
Suiker14 g
Vet39 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit21 g
Vezels15 g
Zout1.5 g
Allergenen informatie
Ei
Sesamzaad
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Flammkuchen met gekleurde tomaatjes
699 kcal
250 g groente
Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Variatie,   Vegetarisch,   Eiwitrijk,   Lekker snel
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 1,70 p.p.
Gnocchi met mini mozzarella
709 kcal
250 g groente
Specials,   Variatie,   Seizoen,   Lekker snel,   Gezin,   Vegetarisch,   9 maanden