Witte pizza met spekjes en ui en een komkommersalade
3,6
793 kcal
280 g groente
Een flammkuchen heeft wel iets weg van een pizza, maar de bodem is een stuk dunner en krokanter. Deze flinterdunne pizza komt oorspronkelijk uit de Elzas waar de bakkers het dunne deeg gebruikten om de hitte van de houtgestookte oven te testen. Als de oven te heet was, vatte het deeg vlam. Vandaar de naam flammkuchen. Dit recept komt uit 'Het Grote Kinderkookboek' van Karin Luiten. Een boek met heel veel lekkere recepten voor jong en oud.
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 220 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Roer de crème fraîche los met Italiaanse kruiden. Snijd de ui doormidden, verwijder het vel en snijd in hele dunne plakjes.
- Leg het deeg op de bakplaat en besmeer met crème fraîche (vergeet de randen niet). Verdeel de spekjes en ui erover en kruid met zout en peper. Bak de witte pizza (of flammkuchen) in 10-15 minuten knapperig en gaar onder in de hete oven.
- Was intussen de komkommer en tomaten en snijd in kleine stukken. Meng in een schaal met olijfolie, azijn, peper en zout. Serveer de witte pizza met de frisse salade ernaast.
TIP
Heb je nog wat kaas in huis? Het is lekker om een beetje over de flammkuchen te raspen.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 65 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
- 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
- 2 st FlammkuchenHerkomst: Flammkuchen.nl
- 75 g SpekblokjesHerkomst: Le Bon
- 150 g Tomaat cherrymixHerkomst: Albabio
- 1 st KomkommerHerkomst: Almagro
- 1 st Kinderschortje Koken met KarinHerkomst: WPG uitgeverij
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 1 el Olijfolie extra vierge
- 1 el Azijn
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price+ 2%
Groente+ 122%
Vitaliteit+ 12%
CO2eq -39%
Water -61%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lekker snel, Variatie, Seizoen, Gezin
Voedingswaarden
Per portieEnergie793 kcal
Koolhydraten81 g
Suiker9 g
Vet44 g
Verzadigd vet18 g
Eiwit17 g
Vezels8 g
Zout1.2 g
Allergenen informatie
Tarwe
Varken
Gluten
Lactose
Melk