Zalm met broccolipuree en wortels
Nog geen reviews
586 kcal
350 g groente
Vandaag op het menu een maaltijd met duurzaam gevangen zalm. Zalm is niet alleen erg lekker, maar ook goed voor je hart en bloedvaten. Zalm is erg rijk aan goede eiwitten, vitamine D en de omega 3-vetzuren EPA en DHA. De omega-3 in zalm werkt ontstekingsremmend en kan helpen je cholesterol te verlagen. Wist je dat als je twee keer per week vette vis (zoals zalm) eet, de kans op een herseninfarct met 40% is verminderd?
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng twee pannen met water aan de kook voor de broccoli en wortels (of gebruik 1 grote pan en kook de broccoli en wortels samen).
- Was de broccoli. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de stronk in stukjes. Schil de wortels en snijd klein. Pel de knoflook. Kook de broccoli 8-10 minuten en giet daarna het water af. Kook de wortels in 5-6 minuten beetgaar en giet daarna het water af.
- Verwarm bakolie (of roomboter) in een koekenpan en bak de zalm gaar in circa 5 minuten.
- Heb je een glutenallergie? Spoel de hazelnoten af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Verhit een droge koekenpan. Hak de hazelnoten grof en rooster 2-3 minuten op een laag vuur. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met zout en peper.
- Pureer de broccoli met een staafmixer of een pureestamper. Breng op smaak met zout en peper. Garneer de broccolipuree met de geroosterde hazelnoten. Serveer de wortels en zalm ernaast.
TIP
Het is ook erg lekker om de wortels te roosteren in de oven (25 minuten op 180 °C).Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st BroccoliHerkomst: Lexportia
- 250 g WortelHerkomst: Greenorganics
- 2 st Knoflookteen
- 200 g ZalmHerkomst: Fish and more
- 25 g HazelnotenHerkomst: IDorganics
- 2 el Bakolie (of roomboter)
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -11%
Groente+ 178%
Vitaliteit+ 47%
CO2eq -49%
Water -22%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Glutenvrij, Lactosevrij, Ketogeen, Afvallen, Koolhydraatbewust
Voedingswaarden
Per portieEnergie586 kcal
Koolhydraten17 g
Suiker11 g
Vet38 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit33 g
Vezels19 g
Zout0.2 g
Allergenen informatie
Noten
Vis