Zijden tofu met chili-zwarte bonensaus broccoli en paprika

3,8
Gemiddelde van 23 reviews
777 kcal
290 g groente
Zijden tofu met chili-zwarte bonensaus

Zijden tofu is het romige en zachte zusje van gewone tofu. Het wordt in de Chinese keuken veelvuldig gebruikt en is perfect als vleesvervanger, maar eigenlijk is het beter dan dat. Vandaag met een pittige zwarte bonensaus helemaal op zijn Chinees. Erbij? Makkelijke roergebakken groente met een kleine kick van geraspte gember.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 20-25 minuten gaar. Giet het water af en zet afgedekt opzij.
  2. Was de broccoli, snijd in kleine roosjes en snijd de stronk in blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in reepjes. Rasp de gember of snijd in klein stukjes. Verwarm olie in een brede bakpan en bak hierin de broccoli 3-4 minuten op een hoog vuur. Voeg de paprika en gember toe en bak nog eens 3-4 minuten. Giet een scheutje kookvocht erbij en laat afgedekt sudderen.
  3. Knip de verpakking van de tofu open. Haal de zijden tofu uit de verpakking en laat het vocht eruit lopen. Pas op want de tofu gaat snel brokkelen, maar dat maakt voor de smaak niet uit. Leg de tofu op een bord en snijd in blokjes van ongeveer 1 centimeter.
  4. Pel en snipper de ui en knoflook. Spoel de zwarte bonen onder de kraan en laat uitlekken. Verhit royaal olie in een bakpan (of gebruik de pan van de groenten) bak hierin de ui, knoflook en zwarte bonen op een hoog vuur. Voeg op het laatst de chilivlokken, sojasaus en azijn toe. Prak de zwarte bonen een beetje grof en verdeel dit heet over de zijden tofu.
  5. Schep de groenten en de rijst in een kom en serveer de tofu met zwarte bonensaus erbij.
TIP
Je kunt ook de zwarte bonen en de groenten direct door de rijst roeren voor een sneller gerecht.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g Volkoren basmatirijstHerkomst: IDorganics
  • 1 st BroccoliHerkomst: Bruinsma
  • 200 g PuntpaprikaHerkomst: Lukassen
  • 2 tl Gember (verse)Herkomst: Fairtrasa
  • 200 g Zijden tofuHerkomst: Clearspring
  • 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 200 g Zwarte bonenHerkomst: Amaizin
  • 1 tl ChilivlokkenHerkomst: Organic Flavour Company
Zelf toevoegen
  • 3 el Olie
  • 2 el Sojasaus of tamari
  • 1 el Witte wijn- of rijstazijn
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -32%
vegetablecounter
Groente+ 130%
vita-score
Vitaliteit+ 54%
co2-reduction-score
CO2eq -52%
water-reduction-score
Water+ 127%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VegetarischVariatieGezinSeizoenGlutenvrijLactosevrijVeganEiwitrijk

Voedingswaarden

Per portie
Energie777 kcal
Koolhydraten77 g
Suiker8 g
Vet33 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit31 g
Vezels17 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Sojabonen
Peulvruchten
Paprika
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Flammkuchen met gekleurde tomaatjes
699 kcal
250 g groente
Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Variatie,   Vegetarisch,   Eiwitrijk,   Lekker snel
Special +€ 1,70 p.p.
Gnocchi met mini mozzarella
709 kcal
250 g groente
Specials,   Variatie,   Seizoen,   Lekker snel,   Gezin,   Vegetarisch,   9 maanden
Kimchi fried rice met pinda's
739 kcal
320 g groente
Glutenvrij,   9 maanden,   Variatie,   Vegan,   Vegetarisch,   Lactosevrij
Makkelijke spitskool traybake met mosterd-kaas gratin
767 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Variatie,   Lactosevrij,   Gezin,   Seizoen,   Glutenvrij,   9 maanden