Zoete aardappel-omelet met groenten en Légumaise ! Weinig koolhydraten

3,9
Gemiddelde van 20 reviews
558 kcal
350 g groente
Zoete aardappel-omelet met groenten en Légumaise
arrow down

KOOLHYDRAATBEWUST Zoete aardappel is het meest gegeten gewas in de wereld en daarmee ook een van de oudste soorten groente. Ook al doet de naam anders vermoeden, de zoete aardappel is helemaal niet verwant aan de klassieke aardappel, het is namelijk een knolgewas! Vergeleken met de klassieke aardappel, bevat de zoete aardappel meer vezels en een lagere glycemische index. Hierdoor stijgt je bloedsuiker minder snel.

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met een klein laagje water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de zoete aardappel, snijd klein en kook afgedekt 10 minuten. Giet het water af en laat heel goed uitdampen. Stamp of pureer de zoete aardappel (met zo min mogelijk vocht).
  2. Was intussen de spinazie, laat goed uitlekken en snijd heel klein. Kluts de eieren in een kom en meng met de spinazie en de helft van de kaas. Schep de zoete aardappelpuree erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  3. Verhit olie in een bakpan (of gebruik 2 bakpannen) en bak per persoon een omelet in circa 8 minuten. Schud de pan regelmatig tegen aanbakken. Keer de omelet halverwege en bak de andere kant nog 2 minuten. Strooi de overgebleven kaas erover.
  4. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd klein. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Verhit olie (of boter) in een bakpan en roerbak de prei en champignons 5-8 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Leg op ieder bord een omelet en beleg met de gebakken groenten. Heerlijk met een flinke lepel Légumaise.
TIP
Je kunt de zoete aardappel ook in kleine blokjes snijden en meebakken.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 300 g Zoete aardappelHerkomst: Solid
  • 100 g SpinazieHerkomst: Biogarden
  • 4 st EiHerkomst: 't paradijs
  • 50 g Geraspte kaas Herkomst: Kaandorp
  • 1 st PreiHerkomst: Heerlijke oogst
  • 100 g KastanjechampignonsHerkomst: Paddenstoelenrijk
  • 75 g Légumaise gele paprikaHerkomst: Ekomenu, Frank Fol
Zelf toevoegen
  • 1 el Olie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -3%
vegetablecounter
Groente+ 178%
vita-score
Vitaliteit+ 23%
co2-reduction-score
CO2eq -60%
water-reduction-score
Water -39%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustAfvallen

Voedingswaarden

Per portie
Energie558 kcal
Koolhydraten38 g
Suiker12 g
Vet32 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit25 g
Vezels9 g
Zout1.6 g
Allergenen informatie
Melk
Paprika
Ei
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten