Zoete aardappel-paprikasoep met geroosterde lupine en kokosroom

4,3
Gemiddelde van 35 reviews
703 kcal
350 g groente
Zoete aardappel-paprikasoep

Vandaag een maaltijdsoep met een hoofdrol voor zoete aardappel, ook wel zoete bataat genoemd. Je hebt zoete aardappels in verschillende kleuren en maten, maar de meest bekende is de oranje variant. Als we alleen de voedingswaarden van de zoete en normale aardappel met elkaar vergelijken, zijn de verschillen minimaal. Vooral de hoeveelheid koolhydraten is bijna hetzelfde, echter zoete aardappel bevat bijna 2 keer zoveel voedingsvezels.

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Spoel de lupine in een zeef onder de kraan en dep droog. Doe de lupine in een kom en druppel wat olie erover. Breng op smaak met piri piri kruiden, zout en (chili)peper. Rooster de lupine circa 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Pel en snipper de ui en knoflook. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine stukken. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Schil en rasp de gember. Bereid de bouillon.
  3. Verhit olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook en gember 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de zoete aardappel en paprika toe en bak kort mee (schep een paar paprikastukjes uit de pan voor later). Blus af met bouillon en kook afgedekt in 15-20 minuten op een middelhoog vuur gaar. Breng eventueel verder op smaak met piri piri kruiden en komijnpoeder.
  4. Roer de kokosroom, schenk de helft in de pan en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel nog wat water toe als je de soep te stevig vindt.
  5. Schenk of druppel de overgebleven kokosmelk over de soep. Strooi tenslotte de geroosterde lupine erover en garneer met paprikastukjes.
TIP
Wil je de oven niet gebruiken? Je kunt de lupine ook krokant bakken in een pan.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 340 g Witte lupineHerkomst: Your Organic Nature
  • 1 tl Piri piri kruidenHerkomst: Het blauwe huis
  • 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 400 g Zoete aardappelHerkomst: Solid
  • 400 g PuntpaprikaHerkomst: Lukassen
  • 2 tl Gember, raspHerkomst: Fairtrasa
  • 160 ml Thaise kokosroomHerkomst: On off spices
Zelf toevoegen
  • 1 el Olie
  • 500 ml Bouillon
  • 2 tl Komijnpoeder

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -78%
vegetablecounter
Groente+ 178%
vita-score
Vitaliteit+ 29%
co2-reduction-score
CO2eq+ 28%
water-reduction-score
Water+ 535%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VariatieGlutenvrijSeizoenVegetarischLactosevrijEiwitrijkGezinVegan

Voedingswaarden

Per portie
Energie703 kcal
Koolhydraten64 g
Suiker28 g
Vet29 g
Verzadigd vet16 g
Eiwit30 g
Vezels31 g
Zout0.8 g
Allergenen informatie
Lupine
Paprika
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Flammkuchen met gekleurde tomaatjes
699 kcal
250 g groente
Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Variatie,   Vegetarisch,   Eiwitrijk,   Lekker snel
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 1,70 p.p.
Gnocchi met mini mozzarella
709 kcal
250 g groente
Specials,   Variatie,   Seizoen,   Lekker snel,   Gezin,   Vegetarisch,   9 maanden
Special +€ 4,00 p.p.
Biefstuk tagliata met Parmezaan
724 kcal
280 g groente
Variatie,   Specials,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Seizoen,   Gezin