Zoete aardappel stamppot met rucola en een paprikaburger
Nog geen reviews
669 kcal
0 g groente
De Paddestoel maakt al sinds 1988 gezonde, lekkere en ecologisch verantwoorde vegetarische en plantaardige burgers. Zo ook de paprikaburger van vandaag. Deze burger is op basis van kikkererwten en sojabonen, op smaak gebracht door reepjes rode paprika. Bak de paprikaburger lekker krokant, heerlijk bij de stamppot. 'In samenwerking met De Hippe Vegetariër'
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng water aan de kook voor de gewone aardappels en zoete aardappels. Schil de aardappels, snijd in stukken en kook in circa 20 minuten gaar.
- Pel de ui en snijd klein. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de ui zacht en lichtbruin. Bak de paprikaburgers met de uien mee.
- Was de rucola en snijd eventueel kleiner. Laat de rucola goed uitlekken.
- Giet de aardappels af en pureer met een pureestamper tot een grove puree. Voeg eventueel een scheutje kookvocht toe. Meng de ui en de helft van de rucola door de puree en breng op smaak met peper.
- Serveer de zoete aardappelstamppot met de paprikaburger. Garneer met de overgebleven rucola.
TIP
Ook erg lekker met zongedroogde tomaatjes.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 400 g Aardappels, kruimigHerkomst: de eerste
- 400 g Zoete aardappelHerkomst: Solid
- 2 st UiHerkomst: TVA Organics
- 2 st PaprikaburgerHerkomst: de paddestoel
- 75 g RucolaHerkomst: green specialties
- 2 el Bakolie
- snufje Peper
Meet hoe goed je eet
True price -18%
Groente -100%
Vitaliteit+ 27%
CO2eq -89%
Water -91%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lekker snel, Gezin, 9 maanden, Vegan, Variatie, Seizoen, Vegetarisch
Voedingswaarden
Per portieEnergie669 kcal
Koolhydraten89 g
Suiker23 g
Vet25 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit15 g
Vezels13 g
Zout1.3 g
Allergenen informatie
Tarwe
Gluten
Sojabonen
Peulvruchten
Selderij