Zomerse ratatouille met zonnebloempittencrunch ! Weinig koolhydraten

3,0
Gemiddelde van 2 reviews
559 kcal
400 g groente
Zomerse ratatouille met zonnebloempittencrunch

KOOLHYDRAATBEWUST Een ratatouille is een zomerse stoofpot uit Frankrijk. Wij maken hem compleet met witte bonen, feta en zonnebloempitten. Zonnebloempitten bevatten veel eiwitten, vezels en ijzer. Echt superfood! En geroosterd zijn de pitjes heerlijk over een salade of ratatouille. Tip: haal de aubergine uit de zak en bewaar deze buiten de koelkast.

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier (of gebruik een ruime ovenschaal). Bereid de bouillon.
  2. Spoel de witte bonen onder de kraan en dep droog. Verdeel een derde van de witte bonen over de bakplaat en bak in ongeveer 15 minuten krokant.
  3. Was de courgette, aubergine en tomaat en snijd alles in blokjes. Pel de ui en snijd in ringen. Verhit olijfolie in een brede braadpan en roerbak de groenten 2-3 minuten op een hoog vuur, pers de knoflook erboven uit. Schenk de bouillon erbij, voeg de overgebleven witte bonen toe en zet het vuur zacht. Laat zachtjes 10 minuten pruttelen. Maak op smaak met tijm, paprikapoeder, azijn, zout en peper.
  4. Rooster de zonnebloempitten in een droge bakpan en voeg de krokante witte bonen toe. Breng op smaak met komijn, zout en peper. Hak alles een beetje fijn en serveer samen met de feta bij de ratatouille.
TIP
Je kunt ook de witte bonen niet meebakken in de oven om het gerecht sneller klaar te krijgen.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 300 g Witte bonenHerkomst: La Bio Idea
  • 1 st CourgetteHerkomst: Agrihand
  • 1 st AubergineHerkomst: Lukassen
  • 3 st TomaatHerkomst: Organic Brothers
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 2 tl TijmHerkomst: het blauwe huis
  • 50 g ZonnebloempittenHerkomst: Your Organic Nature
  • 50 g FetaHerkomst: Lactea (let op: dierlijk stremsel)
Zelf toevoegen
  • 1 el Olijfolie
  • 2 tl Paprikapoeder
  • 200 ml Groentebouillon
  • 2 el (Rode wijn)azijn
  • 2 tl Komijnpoeder
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -221%
vegetablecounter
Groente+ 217%
vita-score
Vitaliteit+ 36%
co2-reduction-score
CO2eq+ 554%
water-reduction-score
Water+ 916%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
AfvallenKoolhydraatbewust

Voedingswaarden

Per portie
Energie559 kcal
Koolhydraten40 g
Suiker22 g
Vet29 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit27 g
Vezels16 g
Zout1.3 g
Allergenen informatie
Paprika
Lupine
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Heekfilet met waterkerssalsa en pastinaakpuree
554 kcal
320 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen
Eierlasagne met ham en spinazie
599 kcal
200 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen,   Ketogeen
Foe Yong Hai in tomatensaus
534 kcal
390 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust
Koreaanse rijstbowl
680 kcal
250 g groente
Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Lactosevrij,   Variatie,   Gezin,   Afvallen,   Seizoen