Zuurkool ovenschotel met aardappelrösti, paprika en vegan chorizo

Nog geen reviews
621 kcal
310 g groente
Zuurkool ovenschotel
arrow down

Zuurkool is gesneden witte kool welke door een natuurlijk fermentatieproces lang houdbaar, licht verteerbaar en heerlijk fris zuur van smaak is. Zuurkool bevat van nature vitamines en mineralen en is rijk aan vezels, welke samen met de melkzuurbacteriën de darmflora kunnen bevorderen. Zuurkool was mede dankzij deze gezonde eigenschappen, al in de tijd van Michiel de Ruyter een 'superfood'. Door de vitamine C in de zuurkool kon scheurbuik voorkomen worden. 'In samenwerking met Lisa Steltenpool'

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Was de aardappels en appel en rasp met een handrasp of een keukenmachine. Laat de zuurkool uitlekken in een zeef en druk het vocht eruit. Hussel de appel- en aardappelrasp en zuurkool luchtig door elkaar in een kom en breng op smaak met piri piri kruiden, olijfolie en peper. Doe alles in een ovenschaal en plaats circa 25 minuten in de voorverwarmde oven totdat de aardappel gaar is en de zuurkool lichtbruin kleurt. Hak de hazelnoten klein en strooi halverwege erover.
  3. Pel de ui en snijd in partjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne reepjes. Snijd de vegan chorizo in dunne plakjes.
  4. Verhit olie in een bakpan of wok en roerbak de vegan chorizo, paprika en ui lichtbruin op een middelhoog vuur.
  5. Serveer de zuurkool ovenschotel met het paprika-chorizo mengsel ernaast of erop.
TIP
Gooi een restje zuurkool niet weg, maar roerbak het de volgende dag met wat paprikapoeder, tomaat en ui. Heerlijk op een broodje voor de lunch.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Aardappels, kruimig
  • 1 st AppelHerkomst: biofruit
  • 250 g ZuurkoolHerkomst: Kramer
  • 2 tl Piri piri kruidenHerkomst: Het blauwe huis
  • 25 g HazelnotenHerkomst: IDorganics
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st Rode paprikaHerkomst: Frank de Koning
  • 1 st Groene paprikaHerkomst: Frank de koning
  • 1 st Vegan chorizoHerkomst: Wheaty
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • snufje Peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -20%
vegetablecounter
Groente+ 146%
vita-score
Vitaliteit+ 60%
co2-reduction-score
CO2eq -50%
water-reduction-score
Water+ 30%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
LactosevrijVeganVegetarisch

Voedingswaarden

Per portie
Energie621 kcal
Koolhydraten71 g
Suiker20 g
Vet26 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit16 g
Vezels16 g
Zout0.6 g
Allergenen informatie
Tarwe
Gluten
Paprika
Mosterd
Noten
Selderij
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 4,00 p.p.
Biefstuk tagliata met Parmezaan
724 kcal
280 g groente
Variatie,   Specials,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Seizoen,   Gezin
Koreaanse rijstbowl
680 kcal
250 g groente
Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Lactosevrij,   Variatie,   Gezin,   Afvallen,   Seizoen
Kruidige viskoekjes
705 kcal
230 g groente
Gezin,   9 maanden,   Variatie,   Seizoen,   Eiwitrijk,   Lactosevrij
Kimchi fried rice met pinda's
739 kcal
320 g groente
Glutenvrij,   9 maanden,   Variatie,   Vegan,   Vegetarisch,   Lactosevrij
Makkelijke spitskool traybake met mosterd-kaas gratin
767 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Variatie,   Lactosevrij,   Gezin,   Seizoen,   Glutenvrij,   9 maanden