Zuurkool stamppot met kalfsstoofvlees

Nog geen reviews
645 kcal
200 g groente
Zuurkool stamppot
arrow down

Het gerecht van vandaag staat in een half uurtje op tafel. En dat met stoofvlees! Het kalfsvlees is circa 24 uur gegaard op een lage temperatuur met een speciaal geselecteerde kruidenmix van onder andere koriander, peper, kruidnagel, mosterd en gember. Het vlees is boterzacht en al helemaal perfect op smaak. Ons biologische kalfsvlees wordt geleverd door Farmfields uit Wekerom.

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd klein en kook in 15-20 minuten gaar. Doe de zuurkool (met het vocht) de laatste 5 minuten bij de aardappels en kook mee. Giet vervolgens het water af en vang wat kookvocht op.
  2. Pel intussen de ui en snijd in halve ringen. Verhit olie in een bakpan en bak de ui 10 minuten op een laag vuur.
  3. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd heel klein (of rasp de appel).
  4. Verwarm het kalfs stoofvlees in de verpakking in een pan met water. Houd het water net tegen de kook aan. Het vlees is al gaar en hoeft alleen maar opgewarmd te worden (circa 10 minuten).
  5. Stamp de aardappels met de zuurkool en wat kookvocht tot een smeuïge stamppot. Schep de appel en gebakken ui erdoor. Proef en breng op smaak met peper. Serveer de zuurkool stamppot met het kalfs stoofvlees. Lekker met de jus van het vlees!
TIP
Je kunt de appel ook in partjes snijden en bakken in een bakpan. Je kunt de jus desgewenst binden met een maizena papje.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 600 g Aardappels, zachtkokend
  • 300 g ZuurkoolHerkomst: Kramer
  • 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st AppelHerkomst: biofruit
  • 180 g Gegaard kalfsstoofvleesHerkomst: ecofields
Zelf toevoegen
  • 2 el Bakolie
  • snufje Peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -9%
vegetablecounter
Groente+ 59%
vita-score
Vitaliteit+ 28%
co2-reduction-score
CO2eq+ 76%
water-reduction-score
Water -42%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VariatieEiwitrijkLactosevrijGezinLekker snelGlutenvrij9 maandenSeizoen

Voedingswaarden

Per portie
Energie645 kcal
Koolhydraten75 g
Suiker15 g
Vet23 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit29 g
Vezels14 g
Zout2.2 g
Allergenen informatie
Koriander
Selderij
Mosterd
Rund
Sojabonen
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Flammkuchen met gekleurde tomaatjes
699 kcal
250 g groente
Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Variatie,   Vegetarisch,   Eiwitrijk,   Lekker snel
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 1,70 p.p.
Gnocchi met mini mozzarella
709 kcal
250 g groente
Specials,   Variatie,   Seizoen,   Lekker snel,   Gezin,   Vegetarisch,   9 maanden
Special +€ 4,00 p.p.
Biefstuk tagliata met Parmezaan
724 kcal
280 g groente
Variatie,   Specials,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Seizoen,   Gezin