Zuurkoolschotel met herten hotdog gekaramelliseerde ui en appel
4,6
862 kcal
240 g groente
Wild van Wild zet zich in om de vleesconsumptie te verduurzamen door het eten van vlees direct afkomstig uit de natuur. Deze hotdog is gemaakt van hert en gerookt op beukenhout. Hierdoor heeft de hotdog een mooie donkere kleur, goede rooksmaak en een knapperig karakter.
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Was of schil de aardappels, snijd in stukken en kook afgedekt in 15-20 minuten gaar. Laat de zuurkool uitlekken en voeg halverwege toe aan de pan met aardappels.
- Pel de ui en snijd in partjes. Verwarm olie (of boter) in een bakpan en bak de ui samen met de herten hotdog 10 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de Sirope de Liège en een scheutje water toe en laat nog even bruisen.
- Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd in stukken of in plakken. Bak de appel met een beetje boter bruin en zacht.
- Laat de aardappels en zuurkool uitlekken en stamp met wat kookvocht (of warme melk) tot een puree. Serveer met de de herten hotdog, gekaramelliseerde uien en warme appel.
TIP
Hou je niet zo van de zure smaak van zuurkool? Spoel de zuurkool dan af voordat je het meekookt met de aardappels.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 600 g Aardappels, kruimigHerkomst: E van de Vijver
- 250 g Zuurkool naturelHerkomst: Kramer
- 3 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
- 200 g Herten hotdogHerkomst: Wild van wild
- 1 st Sirop de LiègeHerkomst: Chez popol
- 1 st AppelHerkomst: biofruit
- 1 el Olie
- 1 el Boter
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -16%
Groente+ 90%
Vitaliteit+ 47%
CO2eq -33%
Water -67%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Glutenvrij, Variatie, Lactosevrij, 9 maanden, Seizoen, Specials, Gezin
Voedingswaarden
Per portieEnergie862 kcal
Koolhydraten85 g
Suiker24 g
Vet46 g
Verzadigd vet16 g
Eiwit22 g
Vezels14 g
Zout1.6 g
Allergenen informatie
Mosterd
Varken