Gestoofde prei-tomatengratin met desembrood

Nog geen reviews
635 kcal
200 g groente
Gestoofde prei-tomatengratin
arrow down

Prei was een van de favoriete groenten van Nero, de vijfde Romeinse keizer. Hij geloofde namelijk dat het eten van prei goed voor zijn stem was en dat hij daardoor beter ging zingen. Prei behoort tot dezelfde familie als de ui en knoflook. Doordat er verschillende prei soorten bestaan, is het altijd van eigen bodem te verkrijgen. Vandaag eten we gestoofde prei in tomatensaus met desembrood.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en vet een ovenschaal in.
  2. Pel en snipper de knoflook. Verhit olie in een bakpan, fruit de knoflook 1 minuut en schenk de passata erbij. Breng op smaak met zout en peper. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Snijd de peterselie fijn en voeg toe aan de saus.
  3. Breng een pan met een klein laagje water aan de kook voor de prei. Snijd de prei in ongeveer 3 stukken (circa 4-5 cm). Snijd elk stuk in de lengte doormidden en was grondig in een zeef onder de kraan. Kook de prei in 5 minuten gaar, giet het water af en laat goed uitlekken.
  4. Leg de prei in de ingevette ovenschaal. Schenk de tomatensaus erover en bestrooi met de geraspte kaas. Plaats 12 minuten in de voorverwarmde oven en zet eventueel nog enkele minuten de ovengrillstand aan. Bak de laatste 8 minuten het desembrood mee in de oven.
  5. Hak de walnoten grof. Strooi de walnoten over de prei-tomatengratin en garneer met de overgebleven peterselie. Serveer het brood ernaast.
TIP
Rooster de walnoten kort in een droge bakpan, hierdoor worden ze knapperiger.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Knoflookteen
  • 250 g PassataHerkomst: la bio idea
  • 5 g Verse peterselieHerkomst: Herbio
  • 2 st PreiHerkomst: Heerlijke oogst
  • 0.5 st Pain boulot meergranenHerkomst: Handgemaaktbrood
  • 75 g Geraspte kaas Herkomst: Kaandorp
  • 25 g WalnotenHerkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 2 el Bakolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -1%
vegetablecounter
Groente+ 59%
vita-score
Vitaliteit+ 18%
co2-reduction-score
CO2eq -42%
water-reduction-score
Water -58%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VegetarischVariatieSeizoenLactosevrijGezin9 maanden

Voedingswaarden

Per portie
Energie635 kcal
Koolhydraten65 g
Suiker9 g
Vet29 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit23 g
Vezels9 g
Zout2.3 g
Allergenen informatie
Noten
Gluten
Tarwe
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Flammkuchen met gekleurde tomaatjes
699 kcal
250 g groente
Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Variatie,   Vegetarisch,   Eiwitrijk,   Lekker snel
Special +€ 1,70 p.p.
Gnocchi met mini mozzarella
709 kcal
250 g groente
Specials,   Variatie,   Seizoen,   Lekker snel,   Gezin,   Vegetarisch,   9 maanden
Kimchi fried rice met pinda's
739 kcal
320 g groente
Glutenvrij,   9 maanden,   Variatie,   Vegan,   Vegetarisch,   Lactosevrij
Makkelijke spitskool traybake met mosterd-kaas gratin
767 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Variatie,   Lactosevrij,   Gezin,   Seizoen,   Glutenvrij,   9 maanden