Kipdijbeen met champignonragout en prei

Nog geen reviews
506 kcal
0 g groente
Kipdijbeen met champignonragout
arrow down

Ragout, ook wel vol-au-vent genoemd in België en Frankrijk, wordt van roux gemaakt. Roux is een Franse saus van boter en bloem. Wanneer er weinig vocht wordt toegevoegd aan de roux spreek je van een ragout. Vandaag eten we de ragout met kip en champignons. Ragout wordt vaak geserveerd in de vorm van een pasteitje maar het is ook erg lekker als vulling van bitterballen of kroketten.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Veeg de champignons schoon en snijd in vieren. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de champignons ongeveer 5 minuten op een laag vuur (totdat ze vocht afgeven).
  2. Pel en snipper de ui. Verwarm roomboter in een pan met dikke bodem. Fruit de ui op een laag vuur 2 minuten en voeg al roerend met een houten lepel het meel toe. Roer nog eens 3 minuten zodat het meel kan garen. Schenk dan met kleine beetjes de melk erbij en blijf goed roeren totdat je een mooie, gladde ragout krijgt. Voeg vervolgens de champignons toe. Voeg eventueel een beetje water toe. Pel de knoflook en pers erboven uit. Breng op smaak met zout en peper en houd warm op een laag vuur.
  3. Snijd de prei in de lengte doormidden en in stukken van circa 4 cm. Was de prei in een zeef onder de kraan en laat goed uitlekken.
  4. Spreid de kippendijen uit en kruid ze aan de binnenkant met zout en peper. Braad ze in een koekenpan met bakolie op een middelhoog vuur in ongeveer 15 minuten lichtbruin en gaar.
  5. Verhit bakolie in een koekenpan of grillpan en bak of gril de prei lichtbruin en gaar (5-10 minuten). Besprenkel de prei met olijfolie.
  6. Serveer de kipdijbeenfilet met de champignonragout en gebakken prei.
TIP
Ook erg lekker met verse peterselie.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 250 g KastanjechampignonsHerkomst: Heereco
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen
  • 2 st Prei
  • 200 g KipdijbeenfiletHerkomst: fresh meat company
Zelf toevoegen
  • 1 el Bakolie
  • 10 g Roomboter
  • 20 el Meel
  • 300 ml Melk
  • 1 el Olijfolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price+ 6%
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit+ 32%
co2-reduction-score
CO2eq -1%
water-reduction-score
Water -6%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustAfvallenKetogeenGlutenvrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie506 kcal
Koolhydraten24 g
Suiker16 g
Vet29 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit33 g
Vezels9 g
Zout0.4 g
Allergenen informatie
Lactose
Melk
Kip
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Courgetti Bolognese met gehakt
726 kcal
410 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen
Gekaramelliseerde venkel met boterbonen
621 kcal
420 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust
Braziliaanse visstoof (moqueca)
520 kcal
270 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust,   Ketogeen
Keto Lasagne met aubergine en gehakt
690 kcal
200 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Gerookte makreel met bimi en wortelpuree
602 kcal
300 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Bloemkool risotto met een romige kaassaus
566 kcal
300 g groente
Koolhydraatbewust,   Ketogeen