Pastinaak-andijvie stamppot met braadworst ! Weinig koolhydraten

Nog geen reviews
544 kcal
430 g groente
Pastinaak-andijvie stamppot met braadworst
arrow down

KOOLHYDRAATBEWUST Door een deel van de andijvie niet te koken maar rauw te verwerken, blijft de smaak en kleur mooi behouden. Andijvie bevat antioxidanten die ervoor zorgen dat ontstekingen worden geremd en het risico op hart- en vaatziekten wordt verminderd. Er wordt ook wel eens gezegd: "Bitter in de mond maakt het hart gezond".

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water aan de kook. Schil de pastinaak en snijd in kleine stukken. Kook in 15-20 minuten gaar.
  2. Was intussen de andijvie grondig en snijd heel klein. Kook twee derde van de andijvie 8-10 minuten met de pastinaak mee. Giet daarna het water heel goed af en laat even droog stomen op een laag vuur.
  3. Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit olie (of boter) in een bakpan en bak de ui en braadworst in 10 minuten bruin en gaar. Voeg een scheutje water toe voor de jus.
  4. Stamp de gekookte pastinaak en andijvie grof tot een stamppot en breng op smaak met zout en peper. Voeg de overgebleven rauwe andijvie toe en schep door de stamppot. Serveer met de gebakken ui en braadworst.
TIP
Ook erg lekker met een beetje mosterd voor meer pit.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g PastinaakHerkomst: Arenosa
  • 1 st AndijvieHerkomst: Heerlijke oogst
  • 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 200 g RunderbraadworstHerkomst: Future Food Group
Zelf toevoegen
  • 2 el Bakolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price+ 0%
vegetablecounter
Groente+ 241%
vita-score
Vitaliteit+ 12%
co2-reduction-score
CO2eq -38%
water-reduction-score
Water -77%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustAfvallen

Voedingswaarden

Per portie
Energie544 kcal
Koolhydraten38 g
Suiker17 g
Vet27 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit31 g
Vezels17 g
Zout1.5 g
Allergenen informatie
Rund
Koriander
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Courgetti Bolognese met gehakt
726 kcal
410 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen
Gekaramelliseerde venkel met boterbonen
621 kcal
420 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust
Braziliaanse visstoof (moqueca)
520 kcal
270 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust,   Ketogeen
Keto Lasagne met aubergine en gehakt
690 kcal
200 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Gerookte makreel met bimi en wortelpuree
602 kcal
300 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Bloemkool risotto met een romige kaassaus
566 kcal
300 g groente
Koolhydraatbewust,   Ketogeen