Scandinavische champignon stoofpot met purple kers

4,3
Gemiddelde van 53 reviews
726 kcal
250 g groente
Scandinavische champignon stoofpot

Deze stoofpot, ook wel 'soppstuing' genoemd, komt uit het hoge noorden. Het is precies wat je wilt op een stralende herfstdag. Én, in tegenstelling tot de meeste stoofpotten, is deze soppstuing in 25 minuten klaar. Dit word je nieuwe favoriet. Onze biologische kiemen worden geleverd door Coppert Cress.

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 12 minuten gaar. Giet het water af en zet afgedekt opzij.
  2. Pel de ui en snijd in partjes. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Bereid de bouillon.
  3. Verhit olie in een ruime bakpan en fruit de ui 2 minuten. Bak de champignons mee op een middelhoog vuur. Bestrooi met de bloem en bak even mee. Voeg de bouillon en de crème fraîche toe, roer goed tot een sausje en laat zachtjes pruttelen. Spoel de doperwten in een zeef onder de kraan en verwarm mee. Ris de tijm van de takjes en strooi over de saus, kruid verder met zout en peper.
  4. Hak de hazelnoten grof. Verhit olie in een droge bakpan en rooster de hazelnoten lichtbruin.
  5. Serveer de rijst met de champignon roomsaus en strooi de hazelnoten erover. Werk af met purple kers.
TIP
Je kunt een deel van de bouillon ook vervangen door witte wijn.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g Witte rijstHerkomst: IDorganics
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 300 g KastanjechampignonsHerkomst: Paddenstoelenrijk
  • 65 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
  • 200 g DoperwtenHerkomst: Your Organic Nature
  • 0.5 st Verse tijmHerkomst: Herbio
  • 25 g HazelnotenHerkomst: IDorganics
  • 0.5 bakje Purple kersHerkomst: koppert cress
Zelf toevoegen
  • 200 ml Bouillon
  • 1 el Bloem
  • 2 el Olie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -5%
vegetablecounter
Groente+ 98%
vita-score
Vitaliteit+ 44%
co2-reduction-score
CO2eq -40%
water-reduction-score
Water -3%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VegetarischSeizoen9 maandenVariatieGlutenvrijLekker snelGezin

Voedingswaarden

Per portie
Energie726 kcal
Koolhydraten74 g
Suiker6 g
Vet37 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit20 g
Vezels11 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Lactose
Noten
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Flammkuchen met gekleurde tomaatjes
699 kcal
250 g groente
Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Variatie,   Vegetarisch,   Eiwitrijk,   Lekker snel
Special +€ 1,70 p.p.
Gnocchi met mini mozzarella
709 kcal
250 g groente
Specials,   Variatie,   Seizoen,   Lekker snel,   Gezin,   Vegetarisch,   9 maanden
Kimchi fried rice met pinda's
739 kcal
320 g groente
Glutenvrij,   9 maanden,   Variatie,   Vegan,   Vegetarisch,   Lactosevrij
Makkelijke spitskool traybake met mosterd-kaas gratin
767 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Variatie,   Lactosevrij,   Gezin,   Seizoen,   Glutenvrij,   9 maanden