Volkoren couscous met halloumi en verse munt

Nog geen reviews
720 kcal
0 g groente
Volkoren couscous met halloumi
arrow down

Vandaag staat er een heerlijk geurend couscous gerecht op het menu met gegrilde halloumi. Halloumi is een kaas gemaakt van een mengsel van schapen- en geitenkaas. Deze kaas is van nature erg zout en kent hierdoor veel overeenkomsten met feta. De typisch Marokkaanse smaak in dit gerecht komt van de ras el hanout en rozijnen. Ras el hanout is een typisch Marokkaans kruidenmengsel.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel de ui en snijd klein. Schil of was de wortel en snijd in stukken. Halveer de prei, snijd in stukken en spoel in een vergiet onder de kraan. Was de courgette en snijd klein. Snijd de rode peper in flinterdunne ringetjes (houd je niet van pit, verwijder dan eerst de zaadjes). Snijd een paar blaadjes verse munt klein.
  2. Verhit olie in een ruime bakpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg dan alle groenten toe en bak al omscheppend enkele minuten. Bestrooi met ras el hanout en verse munt (bewaar wat munt voor de garnering). Voeg de rozijnen toe aan de pan. Giet het water erbij en laat afgedekt zachtjes stoven (circa 15-20 minuten).
  3. Breng water aan de kook voor de volkoren couscous. Doe de couscous in een kom en giet kokend water erover totdat de couscous net onder water staat. Na 5 minuten afdekken is de couscous mooi droog en rul. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  4. Snijd de halloumi in plakjes of blokjes. Verhit bakolie in een grillpan of bakpan en gril of bak de halloumi lichtbruin.
  5. Serveer de volkoren couscous op een mooie schaal en schep de gestoofde groenten erop. Leg de halloumi erbij en garneer met verse munt.
TIP
Ook erg lekker met dadels, (geschaafde) amandelen of verse peterselie.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 200 g WortelHerkomst: Udea
  • 1 st PreiHerkomst: Peeters
  • 1 st CourgetteHerkomst: Agrihand
  • 1 st Rode peperHerkomst: Gert van Brakel
  • 5 g Verse muntHerkomst: Herbio
  • 1 tl Ras el hanoutHerkomst: het blauwe huis
  • 25 g RozijnenHerkomst: IDorganics
  • 130 g Volkoren couscousHerkomst: do it
  • 120 g HalloumiHerkomst: Vreugdehoeve
Zelf toevoegen
  • 2 el Bakolie
  • 100 ml Water
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -7%
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit+ 23%
co2-reduction-score
CO2eq -62%
water-reduction-score
Water -58%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VegetarischGezinSeizoen9 maandenVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie720 kcal
Koolhydraten72 g
Suiker28 g
Vet34 g
Verzadigd vet14 g
Eiwit26 g
Vezels14 g
Zout0.6 g
Allergenen informatie
Gluten
Tarwe
Lactose
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan