Witte bonen stamppot met rucola en pijnboompitjes

3,8
Gemiddelde van 50 reviews
682 kcal
220 g groente
Witte bonen stamppot

De standaard stamppot kennen we inmiddels wel, maar wist je dat je van witte bonen ook een heerlijke stamppot kunt maken? Je kunt hier zelfs de aardappels weglaten en voor alléén maar witte bonen gaan. Maar de aardappels geven bij dit recept toch wel dat gevoel van een echte stamppot. Wel eentje met een Italiaanse twist en ook nog eens vega. Buon Appetito!

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 160 ºC. Halveer de cherrytomaatjes en leg ze in een ovenschaal met het snijvlak naar boven. Breng op smaak met Italiaanse kruiden en besprenkel met olijfolie. Rooster circa 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd klein en kook de aardappels in 15-20 minuten gaar. Spoel de witte bonen in een zeef onder de kraan en verwarm de laatste minuten mee.
  3. Pel de ui en snijd in ringen. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui 5-10 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de boter toe en laat smelten.
  4. Was de rucola, laat goed uitlekken en snijd een beetje kleiner. Giet het water van de aardappels en bonen af en vang wat kookvocht op. Stamp met een pureestamper tot een grove puree. Schep de rucola en de ui erdoor, voeg eventueel een scheutje kookvocht toe en breng op smaak met zout en peper.
  5. Rooster de pijnboompitten in een droge bakpan goudbruin. Verdeel de tomaatjes en de pijnboompitten over de stamppot en garneer met rucola.
TIP
Wil je de oven niet gebruiken? Bak de tomaatjes dan in een bakpan zacht en rimpelig.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Cherry tomatenHerkomst: Ecoveg
  • 600 g Aardappels, kruimig
  • 360 g Witte bonenHerkomst: Your organic nature
  • 3 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 75 g RucolaHerkomst: Snijderij Udea
  • 25 g PijnboompitjesHerkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 2 el Olijfolie
  • 15 g Boter
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -18%
vegetablecounter
Groente+ 75%
vita-score
Vitaliteit+ 38%
co2-reduction-score
CO2eq -75%
water-reduction-score
Water -65%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VegetarischVeganGlutenvrijSeizoenGezin9 maandenLactosevrijVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie682 kcal
Koolhydraten87 g
Suiker12 g
Vet22 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit23 g
Vezels19 g
Zout0.6 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Couscous bowl met broccoli en feta
691 kcal
290 g groente
Gezin,   9 maanden,   Lekker snel,   Vegetarisch,   Variatie,   Seizoen
Bloemkool teriyaki met rijst
754 kcal
250 g groente
Vegan,   Lactosevrij,   Variatie,   Vegetarisch,   Glutenvrij,   Seizoen,   Gezin
'Eat red day' - pastasalade
684 kcal
280 g groente
Gezin,   Vegetarisch,   Lekker snel,   Variatie,   Seizoen
Aloo Gobi - Aardappel bloemkoolcurry
698 kcal
370 g groente
Vegan,   Seizoen,   Lactosevrij,   Vegetarisch,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin
Foe Yong Hai met rijst
710 kcal
290 g groente
9 maanden,   Gezin,   Glutenvrij,   Variatie,   Seizoen,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   Eiwitrijk
Special +€ 2,05 p.p.
Gnocchi met artisjokken, spinazie
720 kcal
270 g groente
Variatie,   Gezin,   Vegetarisch,   Lekker snel,   Seizoen,   Specials,   Lactosevrij,   9 maanden