Biefstuk met wintergroenten en aardappelpuree

4,5
Gemiddelde van 14 reviews
766 kcal
370 g groente
Biefstuk met wintergroenten

Laat de biefstuk bij voorkeur een half uur van tevoren op kamertemperatuur komen. Zo blijft je biefstuk lekker mals. Hoe vind jij je biefstuk het lekkerst? Afhankelijk van de dikte van het vlees, wordt deze baktijd aangehouden: ‘rare’ (geschroeid, 1 minuut per kant) ‘medium rare’ (licht doorbakken, 1-2 minuten per kant) ‘medium’ (half doorbakken, 2-3 minuten) ‘well done’ (volledig doorbakken, 3-4 minuten per kant)

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal de biefstuk uit de verpakking, dep droog en laat rusten op kamertemperatuur.
  2. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels en kook in 20 minuten gaar. Giet het water af en stamp met wat kookvocht (of warme melk) tot een puree.
  3. Schrap de wortel en pastinaak en snijd in dunne plakjes. Pel de ui en snijd in halve ringen. Doe alles in een kom en meng met olie, helft van de tijm, paprikapoeder, zout en (chili)peper. Spreid uit over de bakplaat en rooster de groenten in circa 20-25 minuten beetgaar in de voorverwarmde oven.
  4. Was de palmkool en laat heel goed uitlekken. Verwijder de harde nerven en snijd of scheur in grove stukken. Doe in een kom, besprenkel royaal met olie en breng op smaak met paprikapoeder, zout en (chili)peper. Hussel goed door elkaar en leg het halverwege de baktijd op de bakplaat bij de andere groenten. Rooster in 10 minuten crispy (pas op dat het blad niet verbrandt).
  5. Breng intussen de biefstuk op smaak met zout en peper. Verhit olie in een kleine bakpan (laat goed heet worden) en schroei het vlees dicht. Zet het vuur lager en bak circa 2-3 minuten per kant (‘medium’). Gebruik bij voorkeur een vleestang om het vlees te keren. Zet het vuur laag en doe de boter erbij. Neem de biefstuk uit de pan, verpak deze in aluminiumfolie en laat nog 5 minuten rusten. Serveer de aardappelpuree met de biefstuk, de rest van de tijm en de geroosterde groenten. Heerlijk met de jus van de biefstuk.
TIP
Je kunt de aardappels ook op de bakplaat leggen en in de oven bakken.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g BiefstukHerkomst: Future Food Group
  • 500 g Aardappels, kruimig
  • 200 g RegenboogpeenHerkomst: Bioromeo
  • 200 g PastinaakHerkomst: Arenosa
  • 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 5 g Verse tijmHerkomst: Herbio
  • 200 g PalmkoolHerkomst: verybio
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 2 tl Paprikapoeder
  • 2 el Boter
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -9%
vegetablecounter
Groente+ 194%
vita-score
Vitaliteit+ 30%
co2-reduction-score
CO2eq+ 110%
water-reduction-score
Water -3%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
SeizoenGlutenvrijSpecialsGezinEiwitrijkVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie766 kcal
Koolhydraten77 g
Suiker14 g
Vet32 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit36 g
Vezels22 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Rund
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan
Special +€ 1,30 p.p.
Flammkuchen met rauwe ham
703 kcal
300 g groente
Variatie,   Eiwitrijk,   Lekker snel,   Specials,   Seizoen,   Gezin