Krokante bloemkoolnuggets met frietjes en koolsla

3,3
Gemiddelde van 20 reviews
723 kcal
480 g groente
Krokante bloemkoolnuggets

Kentucky fried chicken, maar dan zonder kip. We gebruiken bloemkool voor de nuggets en corn chips met walnoten voor een heerlijk krokante paneerlaag. Dat is nog eens lekker! Als je bloemkool bakt in de oven wordt deze zowel zacht als knapperig en er gaan geen voedingsstoffen verloren door kookvocht. Ongemerkt krijg je met deze maaltijd heel veel groenten binnen. En wist je dat je zelfs de bladeren van een biologische bloemkool prima kunt eten?

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Was de aardappels, snijd in dunne frieten en besprenkel met olie. Breng op smaak met zout en peper, spreid uit over de bakplaat en rooster in circa 30 minuten gaar en bruin.
  2. Verwijder intussen de bladeren van de bloemkool en snijd de bloemkool in kleine roosjes. Meng het meel en chilivlokken in een kom met een scheutje water en olie tot een stevig papje. Hak of maal de walnoten en cornchips heel klein en leg op een plat bord.
  3. Haal de bloemkoolroosjes door het bloempapje en wentel daarna door de gemalen cornchips en walnoten. Zodra alle bloemkool is bedekt met een krokant laagje, leg je de nuggets op de bakplaat bij de frietjes. Ook eventuele losse 'crumbles' leg je erbij. Bak de bloemkoolnuggets in 20-25 minuten gaar. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan voor een goudbruin resultaat (houd de oven dan goed in de gaten, zodat het niet verbrandt).
  4. Was ondertussen de wortel en rasp ze grof. Doe de witte kool en wortel bij elkaar in een kom. Maak een dressing van mayonaise en azijn en schep door de groente. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
  5. Serveer de krokante bloemkoolnuggets met de frieten en koolsla.
TIP
Heb je bloemkool over? Maak er dan een lekker soepje van als voorafje. De chilivlokken kun je ook apart over de nuggets strooien als de kinderen mee-eten.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Aardappels, vastkokendHerkomst: Nieuwe oogst
  • 1 st BloemkoolHerkomst: Nieuweboer
  • 0.5 tl ChilivlokkenHerkomst: Organic Flavour Company
  • 25 g WalnotenHerkomst: IDorganics
  • 75 g TortillachipsHerkomst: Amaizin
  • 200 g WortelHerkomst: Udea
  • 200 g Witte kool, gesnedenHerkomst: ekomenu maatwerk
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • 2 el Bloem
  • 2 el (Vegan) Mayonaise
  • 1 el Azijn

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -23%
vegetablecounter
Groente+ 281%
vita-score
Vitaliteit+ 45%
co2-reduction-score
CO2eq -72%
water-reduction-score
Water -81%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GlutenvrijVegetarischGezinLactosevrij9 maandenSeizoenVariatieVegan

Voedingswaarden

Per portie
Energie723 kcal
Koolhydraten88 g
Suiker19 g
Vet22 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit18 g
Vezels19 g
Zout0.5 g
Allergenen informatie
Mais
Noten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan