Broccoli-linzensoep met een salade van noten, kool en wortel

Nog geen reviews
642 kcal
0 g groente
Broccoli-linzensoep
arrow down

Creatief koken met groenten begon bij Frank Fol als een gezonde interesse, maar is uiteindelijk uitgegroeid tot zijn levenswerk. Nu is hij dagelijks bezig met het inspireren en informeren over het gebruik en de mogelijkheden van groenten. Vandaag een heerlijke broccoli-linzensoep boordevol groenten.

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de broccoli in roosjes en snijd de stronk in dobbelsteentjes. Schil en rasp de gember. Verwarm olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook en gember. Voeg vervolgens de broccoli en het water toe. Verkruimel het groentebouillontablet erover en laat 10 minuten afgedekt zachtjes koken.
  2. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan en voeg toe aan de pan. Verwarm enkele minuten mee. Bewaar wat linzen voor de salade.
  3. Schil de kurkuma en rasp fijn (let op: kurkuma geeft erg af!). Voeg de crème fraîche en kurkuma toe aan de pan en mix het geheel tot een gladde soep. Voeg eventueel nog wat water toe als je de soep te dik vindt.
  4. Snijd de verse koriander fijn. Hak de pinda's en walnoten grof. Heb je een glutenallergie? Spoel dan eerst de noten af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Was of schil de wortel en snijd in lucifers. Breng water aan de kook en blancheer de wortel maximaal 2 minuten. Snijd de kool nog kleiner en meng met de wortel, de overgebleven linzen, verse koriander, pinda's, walnoten, peper van de molen, citroensap en olijfolie extra vierge.
  5. Verdeel de soep over de borden of kommen en leg in het middel wat van de salade. De overgebleven salade kan naast de soep worden geserveerd.
TIP
Om de soep meer pit te geven, kun je verse chilipeper of sambal toevoegen.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen
  • 1 st BroccoliHerkomst: Bruinsma
  • 2 tl Gember, raspHerkomst: Fairtrasa
  • 0.5 st Groentebouillontablet (GV)Herkomst: Natur Compagnie
  • 400 g LinzenHerkomst: Luna e Terra
  • 2 tl Kurkuma, rasp
  • 65 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
  • 5 g Verse korianderHerkomst: Herbio
  • 25 g Pinda'sHerkomst: Horizon
  • 25 g WalnotenHerkomst: IDorganics
  • 200 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 200 g Witte kool, gesnedenHerkomst: ekomenu maatwerk
Zelf toevoegen
  • 1 el Olie
  • 500 ml Water
  • 3 el Citroensap
  • snufje Peper van de molen

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -101%
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit+ 37%
co2-reduction-score
CO2eq+ 69%
water-reduction-score
Water+ 619%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
AfvallenKoolhydraatbewustGlutenvrijVegetarischVariatieGezin

Voedingswaarden

Per portie
Energie642 kcal
Koolhydraten40 g
Suiker13 g
Vet37 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit30 g
Vezels22 g
Zout1.3 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Noten
Mais
Koriander
Lactose
Melk
Pinda's
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Heekfilet met waterkerssalsa en pastinaakpuree
554 kcal
320 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen
Eierlasagne met ham en spinazie
599 kcal
200 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen,   Ketogeen
Foe Yong Hai in tomatensaus
534 kcal
390 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust
Koreaanse rijstbowl
680 kcal
250 g groente
Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Lactosevrij,   Variatie,   Gezin,   Afvallen,   Seizoen