Koreaanse rijstbowl met sticky varkensvlees

4,2
Gemiddelde van 45 reviews
680 kcal
250 g groente
Koreaanse rijstbowl

Vandaag staat er een heerlijke rijstbowl op het menu. Dit gerecht kun je prachtig opmaken in een mooie kom. Houd alle ingrediënten van elkaar gescheiden en leg het netjes naast elkaar, zo wordt het een kleurrijk geheel. Je kunt natuurlijk ook alles door elkaar husselen, dat is net zo lekker!

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Schil de gember en pel de knoflook. Rasp beiden fijn boven een kom. Roer de (rijst)azijn, ketjap (of tamari), honing en peper erdoor. Snijd het varkensfiletlapje in reepjes en schep door de marinade. Zet opzij zodat de smaken kunnen intrekken.
  2. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 20-25 minuten gaar. Giet daarna het water af en zet afgedekt opzij.
  3. Schil de wortel en rasp grof of maak slierten met een spiraalsnijder. Druppel wat (rijst)azijn erover en breng op smaak met zout en peper. Snijd sla in kwarten (of kleinere stukken) en gril of bak met een beetje olie lichtbruin. Je mag de sla ook rauw aan het gerecht toevoegen.
  4. Rooster de sesamzaadjes in een droge bakpan en leg opzij. Verhit olie in dezelfde bakpan en roerbak het gemarineerde varkensvlees kort op een hoog vuur. Voeg de achtergebleven marinade toe, temper het vuur en bak al roerend 4-5 minuten tot het vocht is ingedikt. Strooi de sesamzaadjes erover.
  5. Breng een pan met water aan de kook. Was de taugé in een zeef onder de kraan en giet het kokende water erover. Spoel direct af onder de kraan om het gaarproces te stoppen. Doe de rijst in kommetjes en schep het vlees, de groenten en taugé erbij.
TIP
Je kunt de taugé ook marineren in een beetje azijn. En de sla kun je natuurlijk ook rauw eten als je dat lekkerder vindt.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 tl Gember, raspHerkomst: Fairtrasa
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 200 g VarkensfiletlapjeHerkomst: Future Food Group
  • 150 g Volkoren basmatirijstHerkomst: IDorganics
  • 250 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 0.5 st Romaanse slaHerkomst: Ekologisch
  • 15 g SesamzaadjesHerkomst: IDorganics
  • 0.5 bakje TaugéHerkomst: Van der Plas
Zelf toevoegen
  • 1 el (Rijst)azijn
  • 2 el Ketjap (of tamari)
  • 1 tl Honing
  • 2 el Bakolie
  • snufje Peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -49%
vegetablecounter
Groente+ 98%
vita-score
Vitaliteit+ 67%
co2-reduction-score
CO2eq+ 58%
water-reduction-score
Water+ 190%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GlutenvrijEiwitrijkLactosevrijVariatieGezinAfvallenSeizoen

Voedingswaarden

Per portie
Energie680 kcal
Koolhydraten72 g
Suiker13 g
Vet26 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit34 g
Vezels8 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Sojabonen
Sesamzaad
Varken
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 4,00 p.p.
Biefstuk tagliata met Parmezaan
724 kcal
280 g groente
Variatie,   Specials,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Seizoen,   Gezin
Koreaanse rijstbowl
680 kcal
250 g groente
Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Lactosevrij,   Variatie,   Gezin,   Afvallen,   Seizoen
Kimchi fried rice met pinda's
739 kcal
320 g groente
Glutenvrij,   9 maanden,   Variatie,   Vegan,   Vegetarisch,   Lactosevrij
Makkelijke spitskool traybake met mosterd-kaas gratin
767 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Variatie,   Lactosevrij,   Gezin,   Seizoen,   Glutenvrij,   9 maanden