Frisse rode koolsalade met knapperige kikkererwten ! Weinig koolhydraten

Nog geen reviews
473 kcal
430 g groente
Frisse rode koolsalade met knapperige kikkererwten
arrow down

KOOLHYDRAATBEWUST Rode kool is een van de oudste koolsoorten. De kool is stevig, rond en heeft dieppaarse, glanzende bladeren, die stevig en knapperig aanvoelen. De paarse kleur van rode kool komt door een natuurlijke kleurstof. Rode kool behoudt zijn mooie kleur beter wanneer bij het koken citroensap of azijn aan het water wordt toegevoegd.

Bereiding (15 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan en dep droog met keukenpapier. Verhit olie in een bakpan en bak de kikkererwten op een laag vuur bruin en krokant in 15 minuten. Breng op smaak met zout en (chili)peper.
  2. Was de rode kool en snijd of schaaf heel fijn. Was of schil de wortel en rasp grof. Pel en snipper de ui en knoflook.
  3. Meng de kwark, mayonaise, knoflook en citroensap. Breng verder op smaak met zout en (chili)peper. Meng in een kom de rode kool, wortel, ui en schep de dressing erdoor.
  4. Serveer de salade in een mooie schaal en strooi de kikkererwten en zonnebloempitten erover.
TIP
Als je rauwe rode kool te hard vindt, dan kan je de rode kool blancheren. Leg de rode kool in kokend water voor 2-4 minuten en vervolgens in een ijsbad.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g KikkererwtenHerkomst: Machandel
  • 0.5 st Rode koolHerkomst: de Lepelaar
  • 200 g WortelHerkomst: Udea
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st KnoflookHerkomst: Proaco
  • 50 g Volle kwarkHerkomst: Weerribben
  • 20 g ZonnebloempittenHerkomst: Your Organic Nature
  • 1 ml Mayonaise Herkomst: Tons Mosterd
Zelf toevoegen
  • 1 el Citroensap
  • 1 el Olie
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -4%
vegetablecounter
Groente+ 241%
vita-score
Vitaliteit+ 30%
co2-reduction-score
CO2eq -50%
water-reduction-score
Water -30%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Koolhydraatbewust

Voedingswaarden

Per portie
Energie473 kcal
Koolhydraten34 g
Suiker15 g
Vet26 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit17 g
Vezels20 g
Zout0.7 g
Allergenen informatie
Lactose
Melk
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Courgetti Bolognese met gehakt
726 kcal
410 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen
Gekaramelliseerde venkel met boterbonen
621 kcal
420 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust
Braziliaanse visstoof (moqueca)
520 kcal
270 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust,   Ketogeen
Keto Lasagne met aubergine en gehakt
690 kcal
200 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Gerookte makreel met bimi en wortelpuree
602 kcal
300 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Bloemkool risotto met een romige kaassaus
566 kcal
300 g groente
Koolhydraatbewust,   Ketogeen