Keto Bloemkool risotto met een romige kaassaus ! Weinig koolhydraten

3,7
Gemiddelde van 12 reviews
566 kcal
300 g groente
Keto Bloemkool risotto met een romige kaassaus

KETOGEEN Risotto is een rijstgerecht uit het noorden van Italië. In plaats van gewone rijst, gaan we vandaag rijst maken van bloemkool. Bloemkool en kaas zijn een gouden combinatie. In deze risotto verwerken we pikante geraspte kaas én zachte mozzarella. Verrukkelijk! Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de knoflook. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Verwarm olie (of boter) in een ruime bakpan en bak de champignons met de knoflook 2 minuten op een middelhoog vuur.
  2. Bereid intussen de bouillon. Verwijder de bladeren van de bloemkool en maal de bloemkool grof in je keukenmachine of blender of snijd klein met een scherp mes zodat je 'grove rijstkorrels' krijgt. Bak de bloemkoolrijst 2 minuten met de champignons mee. Schenk de bouillon erbij en laat 4 minuten zonder deksel op een laag vuur pruttelen.
  3. Snijd of scheur de mozzarella in stukken. Roer de mozzarella en geraspte kaas door de risotto, proef en breng op smaak met zout en peper.
  4. Hak de hazelnoten grof. Verwarm een droge bakpan en rooster de hazelnoten tot ze lichtbruin kleuren.
  5. Serveer de romige bloemkoolrisotto en strooi de hazelnoten erover.
TIP
De bloemkoolrisotto is ook heel erg lekker met een snuf vers geraspte nootmuskaat.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 200 g KastanjechampignonsHerkomst: Paddenstoelenrijk
  • 0.5 st BloemkoolHerkomst: Nieuweboer
  • 100 g MozzarellaHerkomst: Zuger
  • 75 g Geraspte oude kaasHerkomst: Kaandorp
  • 25 g HazelnotenHerkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 2 el Bakolie
  • 50 ml Bouillon
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -8%
vegetablecounter
Groente+ 138%
vita-score
Vitaliteit+ 44%
co2-reduction-score
CO2eq -31%
water-reduction-score
Water -27%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustKetogeen

Voedingswaarden

Per portie
Energie566 kcal
Koolhydraten10 g
Suiker8 g
Vet45 g
Verzadigd vet16 g
Eiwit27 g
Vezels7 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Lactose
Melk
Noten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Courgetti Bolognese met gehakt
726 kcal
410 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen
Gekaramelliseerde venkel met boterbonen
621 kcal
420 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust
Braziliaanse visstoof (moqueca)
520 kcal
270 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust,   Ketogeen
Keto Lasagne met aubergine en gehakt
690 kcal
200 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Gerookte makreel met bimi en wortelpuree
602 kcal
300 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Bloemkool risotto met een romige kaassaus
566 kcal
300 g groente
Koolhydraatbewust,   Ketogeen