Biefstuk met gegrilde andijvie en krokante ui ! Weinig koolhydraten

3,6
Gemiddelde van 16 reviews
517 kcal
270 g groente
Biefstuk met gegrilde andijvie en krokante ui

KOOLHYDRAATBEWUST Andijvie is een bittere slasoort met gekrulde bladeren, verwant aan witlof. Er zijn verschillende varianten, waarvan we bijvoorbeeld de Batavia alleen als sla eten. Andijvie wordt zowel als sla, rauw in de stamppot of gestoofd gegeten. We gaan deze groente vandaag grillen zodat de andijvie nog een lekkere 'bite' heeft. Aan tafel snijd je desgewenst de bittere harde kern eraf.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Laat de biefstuk een half uur van tevoren op kamertemperatuur komen (dep droog). Pel de ui en snijd in dunne ringen. Verhit olie in een bakpan. Bestrooi de ui met meel en bak goudbruin en krokant. Laat daarna uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout en peper.
  2. Breng een pan met een klein laagje water aan de kook. Was of schil de wortel en snijd in dunne lange linten (gebruik bijvoorbeeld een mandoline, kaasschaaf of dunschiller). Kook de wortellinten afgedekt in 4-5 minuten gaar. Giet het water af en zet afgedekt opzij.
  3. Verhit olie in een kleine bakpan en schroei de biefstuk op een hoog vuur dicht. Zet het vuur lager en bak circa 2-3 minuten per kant ('medium'). Voeg een klontje boter toe en breng op smaak met zout en peper. Gebruik bij voorkeur een vleestang om het vlees te keren. Neem de biefstuk uit de pan en verpak in aluminiumfolie. Laat nog 5 minuten op een (warm) bord rusten.
  4. Snijd de andijvie in parten en was voorzichtig in ruim koud water. Laat heel goed uitlekken en dep droog. Verhit een grillpan of een bakpan en gril of bak de andijvie in 2-3 minuten rondom lichtbruin en beetgaar (druk de andijvie goed aan). Druppel de balsamicoazijn erover.
  5. Serveer de gegrilde andijvie met de uienringen. Lekker met de wortellinten en biefstuk ernaast.
TIP
De bittere smaak van andijvie is ook erg lekker in combinatie met iets zoets. Denk maar eens aan appel, peer of rozijnen.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g BiefstukHerkomst: Future Food Group
  • 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 300 g WortelHerkomst: Udea
  • 0.5 st AndijvieHerkomst: Heerlijke oogst
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 1 el Meel
  • 20 g Boter
  • 2 el Balsamicoazijn
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -11%
vegetablecounter
Groente+ 114%
vita-score
Vitaliteit+ 29%
co2-reduction-score
CO2eq+ 114%
water-reduction-score
Water -17%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustAfvallenKetogeen

Voedingswaarden

Per portie
Energie517 kcal
Koolhydraten20 g
Suiker12 g
Vet34 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit28 g
Vezels10 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Rund
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Courgetti Bolognese met gehakt
726 kcal
410 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen
Gekaramelliseerde venkel met boterbonen
621 kcal
420 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust
Braziliaanse visstoof (moqueca)
520 kcal
270 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust,   Ketogeen
Keto Lasagne met aubergine en gehakt
690 kcal
200 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Gerookte makreel met bimi en wortelpuree
602 kcal
300 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Bloemkool risotto met een romige kaassaus
566 kcal
300 g groente
Koolhydraatbewust,   Ketogeen