Glutenvrije viskoekjes met rijst-noodles en groenten

Nog geen reviews
589 kcal
200 g groente
Glutenvrije viskoekjes
arrow down

Vis is onderdeel van een gezond eetpatroon. Visvetzuren zijn goed voor je hart- en bloedvaten. In dit gerecht maken we viskoekjes van kabeljauw snippers en verse gember. De glutenvrije rijstnoodles worden gemaakt van biologische bruine rijst met pompoen en gember. Uniek van smaak en textuur. Hiermee zet je binnen mum van tijd een heerlijk gerecht op tafel.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Dep de vis droog met keukenpapier. Pel en snipper de ui heel fin. Schil en rasp de gember. Pureer de vis met een staafmixer. Voeg het meel, ei, gember en de ui toe en mix dit goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en zet opzij.
  2. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook voor de bruine noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet het water af en spoel af onder de kraan.
  3. Verhit olie in een bakpan en schep met een lepel bergjes van het kabeljauwbeslag in de pan, druk de bergjes plat en bak de viskoekjes in circa 6 minuten op een middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin en gaar.
  4. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd klein. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Verhit olie in een wok of bakpan en roerbak de de prei en paprika 5 minuten op een hoog vuur. Breng op smaak met zout en (chili)peper.
  5. Roerbak de bruine rijstnoodles kort met de groenten mee. Breng op smaak met tamari, zout en peper. Serveer de bruine rijstnoodles met de groenten en viskoekjes ernaast.
TIP
Je kunt ook wat prei heel kleinsnijden en door het beslag van de viskoekjes mengen. Ook erg lekker met sambal.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Gemengde visHerkomst: Fish and more
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 2 tl Verse gember, raspHerkomst: Fairtrasa
  • 125 g Bruine rijstnoodlesHerkomst: Terra Sana
  • 1 st PreiHerkomst: Heerlijke oogst
  • 1 st Rode paprikaHerkomst: Frank de Koning
Zelf toevoegen
  • 2 el Meel (glutenvrij)
  • 1 st Ei
  • 2 el Bakolie
  • 2 el Tamari
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -16%
vegetablecounter
Groente+ 59%
vita-score
Vitaliteit+ 32%
co2-reduction-score
CO2eq -59%
water-reduction-score
Water -93%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GlutenvrijLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie589 kcal
Koolhydraten63 g
Suiker8 g
Vet23 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit30 g
Vezels7 g
Zout1.3 g
Allergenen informatie
Vis
Paprika
Sojabonen
Ei
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 4,00 p.p.
Biefstuk tagliata met Parmezaan
724 kcal
280 g groente
Variatie,   Specials,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Seizoen,   Gezin
Koreaanse rijstbowl
680 kcal
250 g groente
Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Lactosevrij,   Variatie,   Gezin,   Afvallen,   Seizoen
Kimchi fried rice met pinda's
739 kcal
320 g groente
Glutenvrij,   9 maanden,   Variatie,   Vegan,   Vegetarisch,   Lactosevrij
Makkelijke spitskool traybake met mosterd-kaas gratin
767 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Variatie,   Lactosevrij,   Gezin,   Seizoen,   Glutenvrij,   9 maanden