Keto Kaasfondue met groenten ! Weinig koolhydraten

Nog geen reviews
573 kcal
350 g groente
Keto Kaasfondue met groenten
arrow down

KETOGEEN De basis van deze kaasfondue is een droge witte wijn. Maar je kunt de wijn ook uitstekend vervangen door melk of bouillon. Het is ook erg lekker om een klein beetje mosterd door de kaasfondue te roeren. Het mengsel voor deze kaasfondue bestaat uit jonge kaas en Allgäuer Emmentaler. Deze kaasfondue is ideaal om restjes groenten uit je koelkast weg te werken. Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Schil of was de wortel en snijd in de lengte doormidden. Snijd vervolgens in staafjes van 8-10 cm lang. Pluk de blaadjes van de witlofstronk. Veeg de kastanjechampignons schoon en snijd doormidden. Snijd de Allgäuer Emmentaler klein. Pel de knoflook.
  2. Breng een pan met een klein laagje water aan de kook. Kook de wortels in 3-5 minuten beetgaar en giet daarna het water af. Laat even uitdampen.
  3. Verhit olie in een bakpan en bak de champignons 4 minuten op een middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Schenk de witte wijn, melk of bouillon in een fonduepan (of steelpan) en breng net aan de kook. Draai het vuur laag en voeg handje voor handje de Allgäuer Emmentaler en geraspte kaas toe. Roer goed met een houten lepel totdat alle kaas gesmolten is (voeg eventueel extra vocht toe). Laat het niet te lang en te hard koken. Pers de knoflook erboven uit. Proef en breng verder op smaak met nootmuskaat en peper.
  5. Serveer de (fondue)pan op een warmhoudplaatje of verwarm de kaasfondue halverwege de maaltijd nog even in de keuken. Lekker met de wortels, witlofschuitjes en champignons. Dippen maar!
TIP
Als de kaas niet goed bindt, maak dan een maïzena papje (meng maïzena met een beetje water of melk) en roer dit door de gesmolten kaas. Blijf zeker 3-5 minuten roeren, totdat de kaasfondue goed gebonden is.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 250 g WortelHerkomst: Udea
  • 2 st WitlofHerkomst: Nieuw Bonaventura
  • 300 g KastanjechampignonsHerkomst: Paddenstoelenrijk
  • 125 g Allgäuer EmmentalerHerkomst: oma
  • 75 g Geraspte kaasHerkomst: Kaandorp
  • 2 st Knoflookteen
Zelf toevoegen
  • 1 el Bakolie
  • 150 ml Droge witte wijn (melk of bouillon)
  • 1 st Nootmuskaat
  • snufje Peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -2%
vegetablecounter
Groente+ 178%
vita-score
Vitaliteit+ 29%
co2-reduction-score
CO2eq+ 62%
water-reduction-score
Water -11%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KetogeenKoolhydraatbewust

Voedingswaarden

Per portie
Energie573 kcal
Koolhydraten11 g
Suiker8 g
Vet39 g
Verzadigd vet21 g
Eiwit33 g
Vezels7 g
Zout1.5 g
Allergenen informatie
Lupine
Lactose
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Braziliaanse visstoof (moqueca)
520 kcal
270 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust,   Ketogeen
Keto Lasagne met aubergine en gehakt
690 kcal
200 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Gerookte makreel met bimi en wortelpuree
602 kcal
300 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Bloemkool risotto met een romige kaassaus
566 kcal
300 g groente
Koolhydraatbewust,   Ketogeen