Vandaag een keizerlijk gerecht: Kaiserschmarrn. Deze Oostenrijkse lekkernij is een soort pannenkoek, waarbij het luchtige karakter voortkomt uit stijf geklopte eiwitten die op het laatste door het beslag worden geroerd. Kaiserschmarren worden vaak gegeten met jam of fruit en heel veel suiker. Vandaag maken we een keto variant met amandelmeel.
Bereiding (15 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Splits de eieren en klop het eiwit heel stijf met een snufje zout.
- Klop een luchtig beslag van de amandelmeel, kwark en eigeel. Was de citroen en rasp de schil erboven. Spatel het opgeklopte eiwit voorzichtig door het beslag.
- Verhit olie (of boter als je dat lekkerder vindt) in een bakpan. Schenk het beslag in delen in de pan en bak lichtbruin en gaar. Met een spatel verdeel je de pannenkoekjes in stukken.
- Serveer de kaiserschmarrn met een lepel kwark en een paar frambozen (of ander fruit).
TIP
Ook erg lekker met rozijnen.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 60 g AmandelmeelHerkomst: horizon
- 150 g Volle kwarkHerkomst: Weerribben
- 4 st EierenHerkomst: 't paradijs
- 0.5 st CitroenHerkomst: Eosta
- 70 g Frambozen
- 1 el Olie of boter
- 1 snufje Zout
Meet hoe goed je eet
True price -11%
Groente -100%
Vitaliteit+ 33%
CO2eq -57%
Water+ 60%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Ketogeen, Koolhydraatbewust
Voedingswaarden
Per portieEnergie614 kcal
Koolhydraten9 g
Suiker5 g
Vet53 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit23 g
Vezels3 g
Zout0.4 g
Allergenen informatie
Noten
Ei
Lactose
Melk
Vergelijkbare recepten
520 kcal
270 g groente
Afvallen, Koolhydraatbewust, Ketogeen
690 kcal
200 g groente
Ketogeen, Koolhydraatbewust
602 kcal
300 g groente
Ketogeen, Koolhydraatbewust
566 kcal
300 g groente
Koolhydraatbewust, Ketogeen