Keto portabella gevuld met ei spek en romige courgetti

Nog geen reviews
560 kcal
250 g groente
Keto portabella gevuld met ei
arrow down

Een portabella is niets anders dan een uit de kluiten gewassen kastanjechampignon. Deze kanjer heeft een vlezige structuur en is vrij neutraal van smaak. Door zijn afmeting is de portabella heel geschikt om te vullen. Vandaag vullen wij hem met een eitje. Tip: bewaar de avocado op je fruitschaal, zodat deze verder kan rijpen. Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Veeg de portabella's schoon en snijd het steeltje er voorzichtig uit. Bestrijk de portabella's met olijfolie en zet ze met de bolle kant naar beneden 5 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Pel de knoflook en snijd fijn. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Doe de knoflook, avocado, citroensap en olijfolie extra vierge in een keukenmachine, of gebruik een staafmixer, en pureer tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Dep de portabella’s droog en leg de onderkant naar boven. Breek boven elke portabella voorzichtig een eitje. Breng op smaak met zout en peper. Zet de portabella’s circa 10 minuten in de oven, tot het eiwit gestold is.
  4. Snijd de ontbijtspek in dunne reepjes en bak in een droge bakpan krokant. Zet daarna apart.
  5. Was de courgette en schaaf in lange dunne linten. Gebruik bijvoorbeeld een kaasschaaf, mandoline of spiraalsnijder. Verhit in dezelfde bakpan olie en roerbak de courgetti op een hoog vuur 1 minuut totdat de courgette vocht afgeeft en beetgaar is. Bak niet te lang, want het is lekker als de courgette nog een bite heeft.
  6. Schep de avocadosaus door de courgetti, leg de gevulde portabella erbovenop en garneer met de krokante ontbijtspek.
TIP
Eieren over? Bak een omelet, beleg met diverse groenten en rol op tot een wrap. Lekker om mee te nemen als lunch!

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st PortabellaHerkomst: 't Paddestoelenrijk
  • 2 st EiHerkomst: 't paradijs
  • 90 g OntbijtspekHerkomst: st. hendrick
  • 1 st CourgetteHerkomst: Agrihand
  • 1 st Knoflookteen
  • 1 st AvocadoHerkomst: Eosta
Zelf toevoegen
  • 1 st Citroensap
  • 1 el Olijfolie
  • 1 el Olijfolie extra vierge
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -7%
vegetablecounter
Groente+ 98%
vita-score
Vitaliteit+ 47%
co2-reduction-score
CO2eq -20%
water-reduction-score
Water -23%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustKetogeen

Voedingswaarden

Per portie
Energie560 kcal
Koolhydraten14 g
Suiker9 g
Vet47 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit19 g
Vezels5 g
Zout1.8 g
Allergenen informatie
Varken
Ei
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Courgetti Bolognese met gehakt
726 kcal
410 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen
Gekaramelliseerde venkel met boterbonen
621 kcal
420 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust
Braziliaanse visstoof (moqueca)
520 kcal
270 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust,   Ketogeen
Keto Lasagne met aubergine en gehakt
690 kcal
200 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Gerookte makreel met bimi en wortelpuree
602 kcal
300 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Bloemkool risotto met een romige kaassaus
566 kcal
300 g groente
Koolhydraatbewust,   Ketogeen