Keto portabella gevuld met ei ! Weinig koolhydraten

3,0
Gemiddelde van 1 review
596 kcal
250 g groente
Keto portabella gevuld met ei
arrow down

KETOGEEN Een portabella is niets anders dan een uit de kluiten gewassen kastanjechampignon. Deze kanjer heeft een vlezige structuur en is vrij neutraal van smaak. Door zijn afmeting is de portabella heel geschikt om te vullen. Vandaag vullen wij hem met een eitje. Tip: bewaar de avocado op je fruitschaal, zodat deze verder kan rijpen. Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Veeg de portabella's schoon en snijd het steeltje er voorzichtig uit. Bestrijk de portabella's met olie en leg ze met de bolle kant naar beneden 5 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Pel en snipper de knoflook. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Doe de knoflook, avocado, citroensap en olijfolie extra vierge in een keukenmachine, of gebruik een staafmixer, en pureer tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en (chili)peper.
  3. Dep de portabella’s droog en leg de onderkant naar boven. Breek boven elke portabella voorzichtig een eitje. Breng op smaak met zout en peper. Zet de portabella’s circa 10 minuten in de oven, tot het eiwit gestold is.
  4. Snijd het spek in dunne reepjes en bak in een droge bakpan krokant. Schep uit de pan en leg opzij. Was de courgette en schaaf in lange dunne linten. Gebruik bijvoorbeeld een kaasschaaf, mandoline of spiraalsnijder. Verhit in dezelfde bakpan olie en roerbak de courgette op een hoog vuur 1 minuut totdat de courgette vocht afgeeft en beetgaar is. Bak niet te lang, want het is lekker als de courgette nog een bite heeft.
  5. Schep de avocadosaus op of door de courgetti, leg de gevulde portabella erboven op en garneer met het krokante spek.
TIP
Lukt het niet om de portabella te vullen met ei? Bak dan een omeletje.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st PortabellaHerkomst: 't Paddestoelenrijk
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 1 st AvocadoHerkomst: Eosta
  • 0.5 st Citroen, sapHerkomst: Eosta
  • 2 st EiHerkomst: 't paradijs
  • 70 g SpekHerkomst: st. hendrick
  • 1 st CourgetteHerkomst: Agrihand
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -18%
vegetablecounter
Groente+ 98%
vita-score
Vitaliteit+ 57%
co2-reduction-score
CO2eq -73%
water-reduction-score
Water -9%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KetogeenKoolhydraatbewust

Voedingswaarden

Per portie
Energie596 kcal
Koolhydraten16 g
Suiker11 g
Vet54 g
Verzadigd vet15 g
Eiwit18 g
Vezels5 g
Zout1.1 g
Allergenen informatie
Varken
Ei
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Braziliaanse visstoof (moqueca)
520 kcal
270 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust,   Ketogeen
Keto Lasagne met aubergine en gehakt
690 kcal
200 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Gerookte makreel met bimi en wortelpuree
602 kcal
300 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Bloemkool risotto met een romige kaassaus
566 kcal
300 g groente
Koolhydraatbewust,   Ketogeen