Wolkenbroodjes zijn een slank en koolhydraatarm alternatief voor een boterham. Ze zijn heel luchtig en vrij neutraal van smaak dus je kunt ze net als een boterham beleggen met van alles en nog wat.
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 150 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Splits de eieren en verdeel het eiwit en eigeel over twee kommen. Mix het eiwit en een snufje zout met een mixer tot het stijf is. Klop het eigeel met de roomkaas, bakpoeder goed door elkaar.
- Spatel het opgeklopte eiwit door het eigeel mengsel. Schep met een lepel kleine hoopjes op de bakplaat en bak in 20 minuten goudbruin en gaar.
- Laat afkoelen en beleg de broodjes bijvoorbeeld met kaas, komkommer en een plukje kiemen.
TIP
Besprenkel voor ze de oven in gaan met sesamzaadjes of pompoenpitten voor een lekkere crunch. Meng in het beslag oregano voor een hartige variant. Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 4 st EiHerkomst: 't paradijs
- 125 g Roomkaas kruidenHerkomst: Weissenhorner
- 1 tl Bakpoeder
- snufje Zout
Meet hoe goed je eet
True price
Groente -100%
Vitaliteit
CO2eq
Water
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Afvallen, Koolhydraatbewust
Voedingswaarden
Per portieEnergie154 kcal
Koolhydraten2 g
Suiker1 g
Vet13 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit8 g
Zout0.6 g
Allergenen informatie
Melk
Ei
Lactose
Vergelijkbare recepten
554 kcal
320 g groente
Koolhydraatbewust, Afvallen
599 kcal
200 g groente
Koolhydraatbewust, Afvallen, Ketogeen
680 kcal
250 g groente
Glutenvrij, Eiwitrijk, Lactosevrij, Variatie, Gezin, Afvallen, Seizoen