Koolraap tagliatelle met olijventapenade ! Weinig koolhydraten

3,7
Gemiddelde van 10 reviews
494 kcal
400 g groente
Koolraap tagliatelle met olijventapenade
arrow down

KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag serveren we koolraap tagliatelle. Koolraap is een kruising van kool en knolraap. Deze stevige knol bevat veel vitamine C en staat daarom staat het ook wel bekend als 'de citroen van het noorden'. Door zelf tagliatelle te maken van koolraap - in plaats van echte tagliatelle - is dit gerecht koolhydraatarm en verrassend lekker!

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 160 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de cherrytomaatjes doormidden, leg ze op de bakplaat en rooster ze 15 minuten in de voorverwarmde oven totdat de tomaatjes rimpelig worden.
  2. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd klein. Verhit olie in een bakpan en bak de prei in 5 minuten zacht op een middelhoog vuur.
  3. Doe de crème fraîche, tapenade en het water bij de prei en laat afgedekt op een laag vuur zachtjes pruttelen.
  4. Pel en snipper intussen de ui en knoflook. Schil de koolraap en snijd in plakken van 1-2 centimeter. Snijd of schaaf ze vervolgens met een mandoline, kaasschaaf of dunschiller in dunne, smalle linten. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Bak de koolraap ongeveer 5 minuten al omscheppend op een middelhoog vuur. Voeg eventueel een klein scheutje water toe tegen aanbranden.
  5. Verdeel de koolraap tagliatelle over de borden en schep de tapenade-roomsaus erop. Garneer met de geroosterde cherrytomaatjes en de zadenmix.
TIP
Wil je de oven niet gebruiken? Bak de tomaatjes dan rimpelig in een pan. Je kunt ook een puree maken van de koolraap.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Cherry tomatenHerkomst: Albabio
  • 1 st PreiHerkomst: Heerlijke oogst
  • 75 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
  • 75 g Tapenade tricoloreHerkomst: Leqrs
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 0.5 st KoolraapHerkomst: Smits van Oijen
  • 25 g ZadenmixHerkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 1 el Bakolie
  • 100 ml Water
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -16%
vegetablecounter
Groente+ 217%
vita-score
Vitaliteit+ 37%
co2-reduction-score
CO2eq -80%
water-reduction-score
Water -58%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
AfvallenKoolhydraatbewust

Voedingswaarden

Per portie
Energie494 kcal
Koolhydraten19 g
Suiker15 g
Vet41 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit9 g
Vezels8 g
Zout1.3 g
Allergenen informatie
Lactose
Noten
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Heekfilet met waterkerssalsa en pastinaakpuree
554 kcal
320 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen
Eierlasagne met ham en spinazie
599 kcal
200 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen,   Ketogeen
Foe Yong Hai in tomatensaus
534 kcal
390 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust
Koreaanse rijstbowl
680 kcal
250 g groente
Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Lactosevrij,   Variatie,   Gezin,   Afvallen,   Seizoen