Marokkaanse groentestoof met kikkererwten en pompoen ! Weinig koolhydraten

3,7
Gemiddelde van 6 reviews
546 kcal
400 g groente
Marokkaanse groentestoof met kikkererwten en pompoen

KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag een heerlijk geurende groentestoof op smaak gemaakt met ras el hanout. Dit kruidenmengsel bestaat uit minstens 12 ingrediënten, zoals anijs, komijn, kaneel en kurkuma. Heb je toevallig een tajine in huis, dan waan je je helemaal in Marokkaanse sferen. Tip: haal de aubergine uit de zak en laat bewaar op een donkere plek buiten de koelkast.

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was de courgette en aubergine en snijd in gelijke, kleine stukken. Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan.
  2. Verhit olie in een ruime braadpan (of tajine) en bak de courgette en aubergine 2-3 minuten op een middelhoog vuur. Voeg dan de pompoen en kikkererwten toe en blus af met de bouillon. Pel de knoflook en pers erboven uit. Breng op smaak met ras el hanout, zout en (chili)peper en laat afgedekt op een middelhoog vuur 10-15 minuten zachtjes stoven. Voeg eventueel extra water toe als het te droog wordt.
  3. Verwarm een droge bakpan en rooster het amandelschaafsel lichtbruin en krokant.
  4. Serveer de Marokkaanse groentestoof in mooie kommen en strooi het amandelschaafsel erover.
TIP
Ook erg lekker met gedroogd fruit, zoals rozijnen.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st CourgetteHerkomst: Agrihand
  • 1 st AubergineHerkomst: Lukassen
  • 300 g KikkererwtenHerkomst: Machandel
  • 400 g Pompoen, gesnedenHerkomst: Proef
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 2 tl Ras el hanoutHerkomst: Organic Flavour Company
  • 25 g AmandelschaafselHerkomst: Horizon
Zelf toevoegen
  • 200 ml Bouillon
  • 3 el Olie
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -17%
vegetablecounter
Groente+ 217%
vita-score
Vitaliteit+ 47%
co2-reduction-score
CO2eq -76%
water-reduction-score
Water -31%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustAfvallen

Voedingswaarden

Per portie
Energie546 kcal
Koolhydraten36 g
Suiker18 g
Vet33 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit18 g
Vezels17 g
Zout0.6 g
Allergenen informatie
Paprika
Koriander
Peulvruchten
Noten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Heekfilet met waterkerssalsa en pastinaakpuree
554 kcal
320 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen
Keto Broccolisoep met basilicum-olie en spek
607 kcal
380 g groente
Koolhydraatbewust,   Ketogeen
Eierlasagne met ham en spinazie
599 kcal
200 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen,   Ketogeen
Foe Yong Hai in tomatensaus
534 kcal
390 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust
Keto Thaise crispy koolsalade met tofu en pindadressing
586 kcal
275 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust