Pissaladière met rode paprika en olijven

3,9
Gemiddelde van 8 reviews
888 kcal
300 g groente
Pissaladière

Een pissaladière is een typisch streekgerecht uit Nice. Deze uienpizza heeft een 'ruit-patroon' en wordt normaal gesproken belegd met ansjovis en zwarte olijven. Wij geven vandaag een gezonde twist aan de pissaladière en vervangen de zoute ansjovis door paprika.

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel de uien en snijd in halve ringen. Verhit olie in een bakpan en bak de uien 20 minuten (langer mag ook) op een middelhoog vuur. Het is de bedoeling dat de uien zacht en zoet worden, zonder al teveel te verkleuren. Breng op smaak met de helft van de verse tijm, chilivlokken en zout.
  2. Verwarm intussen de oven voor op 220 ºC. Rol het deeg uit over de bakplaat en bak alvast 5-10 minuten onderin de oven.
  3. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne repen.
  4. Beleg het bladerdeeg met de gebakken uien. Verdeel de paprika kruislings over de uien zodat je een ruitjespatroon krijgt. Plaats in het midden van de ruitjes een hele of halve olijf. Bak de plaattaart nog 10 minuten in de voorverwarmde oven tot het deeg krokant gaar is. Besprenkel met de zonnebloempitten en de overgebleven tijm voor het serveren.
TIP
In plaats van 1 grote, kun je ook per persoon een pissaladière maken. De uien zijn ook lekker met een beetje balsamicoazijn.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g UiHerkomst: puur nl
  • 5 g Verse tijmHerkomst: Herbio
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 2 tl ChilivlokkenHerkomst: Organic Flavour Company
  • 300 g PuntpaprikaHerkomst: Lukassen
  • 1 st BladerdeegHerkomst: Donaustrudel
  • 100 g OlijvenHerkomst: marqt
  • 50 g ZonnebloempittenHerkomst: Your Organic Nature
Zelf toevoegen
  • 1 el Olijfolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -14%
vegetablecounter
Groente+ 138%
vita-score
Vitaliteit+ 37%
co2-reduction-score
CO2eq -72%
water-reduction-score
Water -46%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
SeizoenGezinLactosevrij9 maandenVegetarischVeganVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie888 kcal
Koolhydraten93 g
Suiker21 g
Vet42 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit27 g
Vezels16 g
Zout1.7 g
Allergenen informatie
Paprika
Noten
Sesamzaad
Tarwe
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan
Special +€ 1,30 p.p.
Flammkuchen met rauwe ham
703 kcal
300 g groente
Variatie,   Eiwitrijk,   Lekker snel,   Specials,   Seizoen,   Gezin