Radicchio 'bakjes' met couscous salade appel, walnoten en mizuna

Nog geen reviews
636 kcal
200 g groente
Radicchio 'bakjes' met couscous salade
arrow down

Radicchio wordt weliswaar meestal als sla gegeten, maar is familie van witlof. Het heeft ook die iets bittere smaak. Eet het rauw als onderdeel van een salade of warm, zoals gestoofd, gegrild of gefrituurd. Radicchio is in Italië een veel gegeten groente en de naam wordt ook op z'n Italiaans uitgesproken: het klinkt als radikkio met een harde k. Onze biologische radicchio wordt geleverd door Tuinderij de Waog in het Limburgse Neer.

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Doe de volkoren couscous in een kom en giet het kokendhete water erover, totdat de couscous net onder water staat. Zet afgedekt opzij. Na circa 5 minuten is de couscous mooi droog en rul en klaar voor gebruik. Roer de couscous los met een vork.
  2. Snijd de radicchio klein, maar bewaar een paar mooie bladeren om te vullen. Verhit olie in een bakpan en roerbak de kleingesneden radicchio met de helft van de honing 3-5 minuten op een middelhoog vuur.
  3. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd klein. Was de mizuna, laat goed uitlekken en snijd klein. Rooster de walnoten in een droge bakpan en hak grof.
  4. Maak een dressing door in een ruime kom de overgebleven honing los te roeren met olijfolie extra vierge, balsamicoazijn, zout en peper. Voeg de couscous, radicchio, appel, walnoten en mizuna toe en hussel alles door elkaar.
  5. Schep het couscous-mengsel in de radicchio-bakjes en verbrokkel de geitenkaas erover. Heb je nog couscous over? Serveer dit ernaast.
TIP
Je kunt er ook voor kiezen de radicchio niet te bakken, maar rauw te eten. Ook erg lekker met rozijntjes.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 130 g Volkoren couscousHerkomst: IDorganics
  • 1 st RadicchioHerkomst: Waog
  • 1 st AppelHerkomst: biofruit
  • 50 g MizunaHerkomst: green specialties
  • 25 g WalnotenHerkomst: IDorganics
  • 75 g GeitenkaasHerkomst: Bastiaansen
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 1 st Honing
  • 2 el Balsamicoazijn
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -23%
vegetablecounter
Groente+ 59%
vita-score
Vitaliteit+ 60%
co2-reduction-score
CO2eq -50%
water-reduction-score
Water -52%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lekker snel9 maandenVegetarischSeizoenVariatieAfvallen

Voedingswaarden

Per portie
Energie636 kcal
Koolhydraten64 g
Suiker15 g
Vet32 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit18 g
Vezels10 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Lactose
Melk
Noten
Tarwe
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Flammkuchen met gekleurde tomaatjes
699 kcal
250 g groente
Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Variatie,   Vegetarisch,   Eiwitrijk,   Lekker snel
Special +€ 1,70 p.p.
Gnocchi met mini mozzarella
709 kcal
250 g groente
Specials,   Variatie,   Seizoen,   Lekker snel,   Gezin,   Vegetarisch,   9 maanden
Mexicaanse zwarte bonensoep
698 kcal
320 g groente
Glutenvrij,   Lekker snel,   Variatie,   Gezin,   Afvallen,   Vegan,   Lactosevrij,   Vegetarisch,   9 maanden
Pastinaak-preisoep met geroosterde kikkererwten
706 kcal
350 g groente
9 maanden,   Vegetarisch,   Seizoen,   Lactosevrij,   Lekker snel,   Variatie,   Vegan
Special +€ 2,45 p.p.
Orzo met een romige saus van artisjokken en oesterzwammen
799 kcal
360 g groente
9 maanden,   Specials,   Vegetarisch,   Lekker snel,   Variatie,   Seizoen